HOME | NIEUWS | BOUW IKC DE KLEINE KAPITEIN GESTART

BOUW IKC DE KLEINE KAPITEIN GESTART

Nieuwbouw IKC De Kleine Kapitein Amsterdam

Gepubliceerd op

Met de start van het heiwerk is de bouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) De Kleine Kapitein officieel gestart. Helaas zonder festiviteiten, maar dit wordt zodra de Corona maatregelen het toelaten ingehaald. Na het heien wordt er verder gegaan met maken van de fundering en de begane grondvloer. De verwachting is dat dit voor bouwvakantie is afgerond en kan na de vakantie de opbouw van staalconstructie beginnen.

In het IKC komen een basisschool, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO). In het gebouw komt een gymzaal annex turnhal die ook gebruikt wordt voor turntrainingen. Op het grote schoolplein met een groen en open karakter – dat buiten schooltijd ook als speelplein voor de buurt dient – wordt ingericht met verschillende speeltoestellen. Het IKC is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 klaar.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw IKC De Kleine Kapitein Amsterdam

Amsterdam

Bij de herontwikkeling van het industriële Cruquiusgebied naar woon- en werkgebied maakt de voormalige gemeentewerf plaats voor een integraal kindcentrum: basisschool en kinderopvang ineen. Ook komt in het nieuwe gebouw een gymzaal annex turnhal. K_Dekker bouwt én coördineert alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.