HOME | NIEUWS | BOUWUPDATE NIEUWE WERF HHNK OP DE RIOOLZUIVERING EVERSTEKOOG OP TEXEL

BOUWUPDATE NIEUWE WERF HHNK OP DE RIOOLZUIVERING EVERSTEKOOG OP TEXEL

Nieuwbouw rioolwaterzuiveringsgebouw voor HHNK op Texel

Gepubliceerd op

Op Texel realiseren we een nieuwe werf op het terrein van de rioolzuivering Everstekoog voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). In februari 2020 zijn we gestart met de bouw van deze nieuwe werf en de vorderingen lopen gestaag, het staalskelet staat!

Eerst zijn bestaande opstallen gesloopt en is de fundering van de bedrijfshal en de overkapping gemaakt. Voor deze fundering zijn ruim 150 mortelschroefpalen van ca. 9m1 geschroefd waarna het betonwerk van start kon gaan. De contouren van het gebouw zijn inmiddels goed zichtbaar. Onlangs is de staalconstructie met de verdiepingsvloeren geplaatst. Het bestaande kantoor ten behoeve van de rioolwaterzuivering wordt geïntegreerd in de nieuwbouw. Tevens is er een hekwerk met toegangspoort aangebracht zodat de werf en de rioolzuivering fysiek van elkaar gescheiden zijn i.v.m. ARBO-voorschriften.

De komende periode worden de dak- en gevelbekleding gemonteerd en worden de werkzaamheden voor de stort van de vloer voorbereid. Tevens worden er op het dak zonnepanelen gemonteerd. Als het gebouw wind- en waterdicht is kan de vloer onder goede omstandigheden worden gestort waarna de afbouw kan beginnen.

 

 

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw rioolwaterzuiveringsgebouw voor HHNK op Texel

De Koog (Texel)

De werf van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Oudeschild op Texel voldoet niet meer aan de eisen op het gebied van huisvesting. Daarom is besloten de werf in Oudeschild te verlaten en de huisvesting te integreren op het terrein van de RWZI Everstekoog. Hierdoor worden alle activiteiten van HHNK op Texel geconcentreerd op één plek. Het bestaande kantoor van de RWZI Everstekoog wordt geïntegreerd in de nieuw te bouwen werf.

NIEUWSBRIEF