HOME | NIEUWS | DIEPSTE PUNT ALS HOOGTEPUNT BIJ ONDERGRONDSE GYMZALEN VOSSIUS

DIEPSTE PUNT ALS HOOGTEPUNT BIJ ONDERGRONDSE GYMZALEN VOSSIUS

Nieuwbouw ondergrondse gymzalen Vossius Gymnasium

Gepubliceerd op

Discipline

infra


Afgelopen week hebben de vaklieden het diepste punt (niet te verwarren met dieptepunt 😉 ) bereikt voor de nieuwe ondergrondse gymzalen van het Vossius Gymnasium te Amsterdam. Een gave, maar ook spannende uitdaging voor het projectteam zo direct gelegen aan een Rijksmonument uit 1930. De bouwkuip is namelijk maar liefst 30 bij 30 meter en 9 meter diep!
Vanaf April is er volop gewerkt aan het aanbrengen van de paalfundering en damwandkuip. De ontgraving van de bouwkuip is in meerdere fases uitgevoerd, tussentijds zijn de benodigde stempelramen aangebracht zodat er een veilig werkbare kuip is gemaakt.
Medio november wordt gestart met het betonwerk voor de kelder, nadat het grondwerk volledig klaar is. Als de ruwbouw van de kelder gereed is wordt ook gestart met de nieuwe serre (studieruimte) van de school, die bovenop de gymzalen komt. Dit zal tegelijk plaatsvinden met de afbouw van de ondergrondse gymzalen.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw ondergrondse gymzalen Vossius Gymnasium

Amsterdam

Onder het bestaande schoolplein en op 1,5 meter van het bestaande schoolgebouw van het Vossius Gymnasium in Amsterdam heeft K_Dekker op 9 meter diepte twee ondergrondse gymzalen gerealiseerd. Ook heeft het team een nieuwe serre gebouwd. Extra uitdaging was de rijks monumentale status van het schoolgebouw uit 1930. Dat alles, terwijl de lessen gewoon doorgingen!

NIEUWSBRIEF