HOME | nieuws | Eerste paal nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Eerste paal nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Gepubliceerd op

Een project dat K_Dekker op het lijf geschreven is: bouwen in de binnenstad. In Utrecht deze keer. De omgeving – krappe toegangsweg, beperkte ruimte voor aan- en afvoer en opslag van materieel en materiaal – vereist de nodige aandacht in de voorbereidingsfase en tijdens de bouw. Het is hier écht bouwen op een postzegel. Daarnaast kwamen er een hoop complexe werkzaamheden naar boven zoals saneren en zelfs archeologisch onderzoek moest worden toegepast. Maar K_Dekker laat zich niet uit het veld slaan, in samenwerking met Kandt BV is de eerste paal geslagen! Ook de opdrachtgever kwam langs om deze mijlpaal te vieren.

De nieuwbouw komt direct tegen bestaande bouw aan. Deze buurpanden worden opgevangen d.m.v. grout injectie. Zo kan er tevens een half verdiepte parkeergarage gerealiseerd worden, zodat alle bouwruimte benut wordt. Door de inzet van een torenkraan kan het achterhuis ook goed worden bereikt met de aanlevering van materiaal.

De doelstelling van dit project, het zo duurzaam mogelijk bouwen van een energie neutraal gebouw zie je terug in de duurzame oplossingen die zijn bedacht. Er is veel aandacht voor het gebruik van materiaal.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw duurzaam wooncomplex Gruttersdijk

Utrecht

De Gruttersdijk in Utrecht is 16 duurzaam gebouwde appartementen rijker. In het stadscentrum realiseerde K_Dekker een wooncomplex die bestaat uit twee herenhuizen en een gezamenlijke binnentuin die gebouwd wordt op een half verdiepte parkeergarage. Het vijf bouwlagen tellende complex bestaat uit een kelderlaag, begane grond met drie verdiepingen om te wonen en is energiezuinig.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.