HOME | nieuws | K_Dekker zet hoogste niveau CO2 prestatieladder voort

K_Dekker zet hoogste niveau CO2 prestatieladder voort

Warmenhuizen

Gepubliceerd op

Onze duurzaamheidsambities zijn hoog. Onze eigen CO2 uitstoot wordt steeds lager en willen we meer en meer naar beneden brengen. Afgelopen week hebben we de audits voor de CO2- prestatieladder weer succesvol doorlopen! Wij hebben dit certificaat inmiddels al jarenlang op trede 5, het hoogste niveau. Dit willen we natuurlijk voort blijven zetten, wij bouwen samen aan een duurzame toekomst.

CO2 bewust

K_Dekker streeft naar een CO2 bewuste bedrijfsvoering. Dit realiseren wij door voortdurende verbetering en bewustwording in de organisatie. We zetten ons materieel zo optimaal mogelijk in zodat we ons werk kunnen doen met een zo laag mogelijk energieverbruik. Bij het vervangen van materieel kiezen we voor energiezuinige varianten: hybride, of waar mogelijk volledig elektrisch. Voorbeelden hiervan zijn de bedrijfswagens, graafmachines, autolaadkraan, elektrische boot, schaftunits en aggregaten. Met circa 400 zonnepanelen op onze daken, wekken we ook een groot deel van ons eigen elektra gebruik op. En om de natuur te compenseren voor onze werkzaamheden hebben we zo’n 40% van het werf terrein natuurvriendelijk ingericht.

Doorzetten in de keten

Onze ambitie is om dit ook in de ketensamenwerking door te zetten. Onze onderaannemers bijvoorbeeld: de top 25 van onze onderaannemers willen we zo veel mogelijk stimuleren om een CO2 bewust certificaat te behalen. In 2024 willen we het aantal vaste onderaannemers met dit certificaat verdubbeld hebben ten opzichte van nu.

Check hier onze footprint eerste helft 2022:

Footprint 2022

 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.