HOME | nieuws | _INFRA | Laatste betonstort uitgevoerd bij de brug over de Herengracht

Laatste betonstort uitgevoerd bij de brug over de Herengracht

Vervangen drie (monumentale) bruggen Vijzelstraat

Gepubliceerd op

Afgelopen week is de laatste betonstort uitgevoerd bij de brug over de Herengracht, één van de drie bruggen die door K_Dekker wordt vernieuwd in opdracht van Max Bögl Nederland B.V. voor Gemeente Amsterdam. Een belangrijke mijlpaal voor het project. Bijna alle beton voor de bruggen wordt aangeleverd en gestort vanaf het water. Zo besparen we een aanzienlijke hoeveelheid rijdende vrachtwagens door de binnenstad van Amsterdam. Niet alleen goed voor het drukke verkeer in de stad, maar ook zeker voor de straten en de kades die zo ontlast worden van zwaar verkeer.

Een zeer duurzame, innovatieve manier van werken en de grachten worden hiermee ook weer benut op de manier waarvoor ze van oorsprong bedoeld zijn!

PROJECTINFORMATIE

Vervangen drie (monumentale) bruggen Vijzelstraat

Amsterdam

Een drukke winkelstraat die veiliger, ruimtelijker en overzichtelijker wordt. De Vijzelstraat in Amsterdam wordt compleet opnieuw ingericht. K_Dekker heeft in opdracht van Max Bögl in deze straat drie, waarvan twee monumentale bruggen (geheel of deels) vervangen, inclusief de restauratie werkzaamheden aan de monumentale onderdelen (metselwerk, natuursteen en smeedwerk). Twee daarvan zijn zelfs een Rijksmonument en dateren uit de 18e eeuw.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.