HOME | nieuws | _INFRA | Opknapbeurt voor Amsterdam

Opknapbeurt voor Amsterdam

Onderhoud civiele kunstwerken & beweegbare objecten (OMOP)

Gepubliceerd op

Amsterdam kennen ze bij K_Dekker ondertussen op hun duimpje. De afgelopen twee jaar realiseerde de aannemer ruim duizend kleine onderhoudsprojecten in de stad. Voor een opname pakken medewerkers de fiets of een van de elektrische scooters van het bedrijf – dat gaat een stuk sneller dan met de auto. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. “De stadse drukte geeft je creativiteit een flinke impuls.”  

 Ook de komende twee jaar is K_Dekker actief in Amsterdam voor onderhoud, schadeherstel en schoonmaak van onder meer bruggen, kades en steigers in Amsterdam Centrum en diverse kunstwerken in, bij of aan de waterwegen en de hoofdwegen in de hoofdstad. Bij wederzijdse tevredenheid wordt dat contract met nog eens twee jaar verlengd. “Dat is voor beide partijen gunstig omdat je dan optimaal profiteert van de opgebouwde kennis en ervaring”, zegt Nick Schonenberg, uitvoerder van K_Dekker.

K_Dekker heeft met de gemeente Amsterdam een zogenaamd OMOP-contract: een overeenkomst met open posten. Omdat vooraf niet bekend is welke werkzaamheden er precies moeten worden uitgevoerd, geeft K_Dekker een richtprijs aan per soort werk. Voor Amsterdam is het dan een kwestie van rekenen en binnen budget blijven. “Er hoeven niet voor elke klus opnieuw afspraken te worden gemaakt.” K_Dekker kan bovendien verschillende klussen slim bundelen zodat de medewerkers zo efficiënt mogelijk de stad doorkruisen. Win-win, kort gezegd.

IN DE STEIGERS

Dat systeem van soort werk, tarieven en exacte locatie goed optuigen vereist een flinke voorbereiding. Bij K_Dekker is Kasper van Bodegom verantwoordelijk voor de projectbeheersing. “Alle voorkomende werkzaamheden, bijbehorende tarieven, vergunningen, werkplannen, bewaking en checklists heb ik in een totaaloverzicht gezet. Die lijst staat in de cloud. Omdat alle betrokkenen de gegevens steeds bijwerken is het altijd actueel. Bovendien kunnen we het delen met de opdrachtgever. Daarnaast maken we gebruik van een veilig systeem voor digitale ondertekening van contracten en werkvoorstellen – pure tijdwinst.” Van die tijdrovende voorbereiding profiteren alle partijen. “Belangrijkste winstpunt is dat er een compleet en helder overzicht is nu. Daar heeft de uitvoering baat bij, maar ook de gemeente zelf: die weet precies wat wanneer is gedaan en wat de status is van de gemaakte kosten. Met dat overzicht kunnen ze nog jaren voort.”

SCOOTERS EN BOOTJES

De verkeersdrukte in Amsterdam vraagt logistiek gezien om creativiteit van K_Dekker. “Vanuit ons kantoor aan de Zekeringstraat in Amsterdam West zijn we met de elektrische scooter sneller in de binnenstad dan met de auto. Bovendien verliezen we geen tijd aan het zoeken naar een parkeerplek. Opname, monitoring of controle doen we dan ook per scooter”, vertelt Nick Schonenberg.

Veel grachten in het centrum, en dus veel werk aan kades en bruggen. Logisch om dat vanaf het water te doen. “Minder hinder voor omwonenden en passanten en dat geldt ook voor onze mensen. Werken vanaf het water is in Amsterdam eigenlijk zo logisch als wat. En een controle voelt als een toeristische rondvaart: dat maakt dat werken in Amsterdam soms voelt als een dagje uit.”

Lees de nieuwste editie van Bouwbericht (klik)

PROJECTINFORMATIE

Onderhoud civiele kunstwerken & beweegbare objecten (OMOP)

Amsterdam

In Amsterdam heeft K_Dekker een onderhoudscontract met 4 percelen (3 percelen -Centrum, Oost en West- en 1 perceel beweegbare objecten)  voor het onderhoud van civiele kunstwerken en beweegbare objecten. Dat gebeurt volgens een OMOP: Overeenkomst Met Open Posten. Het werk bestaat uit wel honderd klussen, die in aard en omvang enorm variëren. Van het reinigen van bruggen tot het herstellen van verzakte basaltglooiingen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.