HOME | nieuws | Station Castricum geopend!

Station Castricum geopend!

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Het lijkt wel een beachclub! Het had zomaar zo kunnen zijn, want er komt bijna geen station in Nederland zo dicht bij het strand dan station Castricum!

Vandaag is het nieuwe station geopend! Al 50 jaar was er weinig werk aan dit station verricht. Ook dit station heeft door de inzet van K_Dekker een duurzame transformatie ondergaan: luifels aan beide zijden van het station, transparante wachtruimtes en een flinke opknapbeurt voor de perrontunnel. Zo is de ingang verbreed en is de tunnel voorzien van nieuwe tegels en energiezuinige ledverlichting. Het perron is beter toegankelijk geworden doordat er drie nieuwe liften in de tunnel zijn geplaatst.

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.