HOME | PROJECTEN | BOUW TANDHEELKUNDIG CENTRUM KONINGIN MAXIMA KAZERNE

BOUW TANDHEELKUNDIG CENTRUM KONINGIN MAXIMA KAZERNE

BADHOEVEDORP

PDF

Als je geen onderdeel bent van Defensie, dan zou je niet zo snel verwachten dat er een tandartsenpraktijk gebouwd moet worden op een kazerne. Maar omdat militairen verplicht zijn om gebruik te maken van medische voorzieningen die door het Rijk worden aangeboden, zijn er ook tandartsen aanwezig op kazernes.


Badhoevedorp 01 februari 2020 500.000 - 1.500.000 Rijksvastgoedbedrijf

BOUW TANDHEELKUNDIG CENTRUM KONINGIN MAXIMA KAZERNE

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Rijksvastgoedbedrijf
ARCHITECT Rijksvastgoedbedrijf
OPLEVERDATUM 01 februari 2020
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE Badhoevedorp

Tussen 2013 en 2018 is een nieuwe kazerne gebouwd op Schiphol voor de marechaussee. De tandarts  voor de marechaussee was gevestigd in een privaat gebouw op Schiphol. De wens was om deze op de kazerne zelf te vestigen. De bouw van de tandartsenpraktijk is de laatste fase in het gehele traject van de bouw van het complex. K_Dekker heeft deze tandartsenpraktijk gerealiseerd in een bestaand kantoorgebouw.

WERKZAAMHEDEN

K_Dekker heeft de bestaande kantoorvoorzieningen gesloopt, riolering aangelegd, water en elektra voor de tandartsvoorzieningen in de bestaande constructieve vloer gerealiseerd en  nieuwe wanden geplaatst. Tot slot heeft K_Dekker de afwerking gedaan en alle installaties gemaakt om zowel de tandartsenpraktijk als de bestaande installatie voor het bovenliggende legeringsgebouw te laten functioneren.

UITDAGING

In dit werk zaten vele bouwkundige uitdagingen. Zo liepen de funderingsbalken voor de bovenliggende verdieping(en), die niet verwijderd mochten worden, door het werkgebied heen.  Tevens was er geen kruipruimte aanwezig om nieuwe voorzieningen onder de vloer aan te brengen. Daarom zijn er sleuven gezaagd in de bestaande vloer en sparingen geboord in de constructieve balken, om zo de nieuwe installaties te kunnen opnemen.

Wat verder nogal een precieze klus werd, was het realiseren van de stralingswerende wanden. In de behandelkamers wordt gewerkt met röntgenapparatuur, en de straling mag zich niet buiten deze kamers verspreiden. Er zijn hiervoor loodwanden geplaatst, maar ook alle aansluitingen moesten volledig dicht.