HOME | PROJECTEN | HERONTWIKKELING AZC

HERONTWIKKELING AZC

HEERHUGOWAARD

De voormalige penitentiaire inrichting in Heerhugowaard die al deels in gebruik was als asielzoekerscentrum hebben K_Dekker en Ooijevaar samen verbouwd. Daar kwam veel bij kijken: nieuwbouw, renovatie, ombouwen en moderniseren. Bovendien bleef het azc dat er al was tijdens het project gewoon in gebruik.


Heerhugowaard 11 juli 2018 > 5.000.000 COA

HERONTWIKKELING AZC

OMZET > 5.000.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER COA
ARCHITECT Groosman
OPLEVERDATUM 11 juli 2018
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE Heerhugowaard

De voormalige penitentiaire inrichting in Heerhugowaard heeft K_Dekker in samenwerking met Ooijevaar herontwikkeld tot asielzoekerscentrum. Concreet behelsde het project
de verbouwing van de zes woongebouwen en het voorgebouw, de sloop van het arbeidscentrum en de nieuwbouw van twee woongebouwen. De locatie wordt ingezet voor de lange termijn, met een maximale capaciteit voor 632 personen.

Flinke puzzel
Omdat het asielzoekerscentrum al die tijd gewoon in functie was, was het logistiek soms flink puzzelen en moesten de bewoners tussendoor ook een aantal keer verhuizen. De bestaande infrastructuur bleek bovendien onvoldoende voor een goed functionerend azc. En ten slotte was de constructieve staat van de voormalige gevangenisgebouwen een stuk slechter dan vooraf gedacht.

Kleurrijk resultaat
Maar het resultaat mag er zijn. De nieuwe en de gerenoveerde woongebouwen zijn modern en comfortabel. Bij de afwerking van de panden is binnen en buiten gekozen voor veel kleur, ook met het oog op de kinderen die dan makkelijker hun ‘eigen huis’ herkennen. De medewerkers van het azc beschikken nu over ruime kantoren, vergaderruimtes en spreekkamers.