HOME | PROJECTEN | INFRA | HERSTRATEN STATIONSHAL EN PERRONS CENTRAAL STATION LEEUWARDEN

HERSTRATEN STATIONSHAL EN PERRONS CENTRAAL STATION LEEUWARDEN

LEEUWARDEN

De hal van het drukke Centraal Station Leeuwarden moest opnieuw bestraat. Nieuwe abri’s op de perrons vereisten ook een nieuwe ondergrond. Tijdens het werk moest het station gewoon bereikbaar blijven – ook ’s nachts. Creatief nadenken over diverse tijdelijke oplossingen dus.


Leeuwarden 21 februari 2017 0 - 500.000 ProRail

HERSTRATEN STATIONSHAL EN PERRONS CENTRAAL STATION LEEUWARDEN

OMZET 0 - 500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER ProRail
ARCHITECT ProRail
OPLEVERDATUM 21 februari 2017
STATUS gerealiseerd
LOCATIE Leeuwarden

Op het binnenplein van het drukke Centraal Station in Leeuwarden komen niet alleen treinreizigers maar ook bewoners van twee aangrenzende woonwijken; de stationshal fungeert voor hen als verbindingsroute en is om die reden 24 uur per dag open. Werken op zo’n locatie vraagt dus om creativiteit én souplesse.

Logistiek

Technisch gezien was dit geen complex werk, maar logistiek wel. Een deel van de werkzaamheden moest ’s nachts worden uitgevoerd om de OVC poortjes bereikbaar te houden. Ook moest de blindengeleidelijnen tijdelijk verplaatst worden voor blinden en slechtziende reizigers en passanten. De kluisjes in het station moesten ook tijdelijk verhuizen – daarvoor werden ze voorzien van een tijdelijke – veilige – achterwand.

Coördinatie

K_Dekker coördineerde ook het werk van nevenaannemers die meubilair kwamen plaatsen, verving de deksels van de vetvangputten voor nieuwe exemplaren en sloopte het schoonmaakhok.