HOME | PROJECTEN | INFRA | MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

BUSSUM

Het monumentale station Naarden-Bussum krijgt een grondige make-over. K_Dekker gaat daar tot medio maart volgend jaar het station beter toegankelijk maken. Het gehele gebied rondom het station wordt ook flink aangepakt en K_Dekker is naast de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden van het stationsgebouw ook verantwoordelijk voor infra technische maaiveldinrichting rondom het monumentale stationsgebouw.


Bussum 31 maart 2020 1.500.000 - 5.000.000 ProRail BV

MAKE-OVER MONUMENTAAL STATION NAARDEN-BUSSUM

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER ProRail BV
ARCHITECT Architectenbureau Fritz
OPLEVERDATUM 31 maart 2020
STATUS In voorbereiding
LOCATIE Bussum

Station Naarden Bussum, gelegen tussen Amsterdam en Hilversum, dateert uit 1874. Dit project is vooral een logistieke uitdaging. Het station blijft tijdens de werkzaamheden namelijk in gebruik, dus dit project wordt in fases uitgevoerd. Daarbij is de bouwplaats inrichting zeer beperkt, waardoor goed is nagedacht over de logistieke aan- en afvoer.

Het stationsgebouw wordt verbouwd, er komt een extra toegang naar perron 1 en tevens worden de fiets-parkeerplekken flink uitgebreid, een nieuwe wachtzone op perron 1 ingericht en de monumentale perronkap en gevel deels gerestaureerd. Daarnaast worden op alle overige perrons ook installatietechnische werkzaamheden zoals verlichting en bewegwijzering vernieuwd.

K_Dekker voert dit project uit als onderdeel van traject ‘Spoorvernieuwing Naarden-Bussum’ van ProRail. Bij de grondige herinrichting van het hele gebied rondom het station worden sporen verwijderd, komen er faunadoorgangen en fiets- en voetgangerstunnels. Goede communicatie met nevenaannemers die in de omgeving werkzaam zijn, is dus van groot belang. (Zo is er ook een treinvrije periode, TVP, van 3 weken, waarin een strakke planning loopt.) Maar ook de communicatie met winkeliers in en rondom de stationshal is enorm belangrijk, zij moeten minimaal overlast ondervinden van de verbouwingswerkzaamheden.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Startschot verbouw station Naarden-Bussum

Vanmorgen is het startschot gegeven voor de verbouwing van het station Naarden-Bussum. Onder het genot van koffie en gebak hebben regiodirecteur van ProRail, Regiodirecteur NS en de Wethouder van geme...
Lees verder

Station Naarden-Bussum

Megaklus station Naarden-Bussum succesvol afgerond De treinen reden maandagmorgen 26 augustus weer stipt op tijd in het Gooi. Over spiksplinternieuwe sporen, overwegen, faunapassages en een onderdoorg...
Lees verder