HOME | PROJECTEN | KLEINBOUW | NIEUWBOUW DUIN & BOS VILLA

NIEUWBOUW DUIN & BOS VILLA

AERDENHOUT

Midden in het bos en in de duinen van Aerdenhout realiseert K_Dekker kleinbouw een moderne villa. De uitstraling is strak; de constructie bestaat voornamelijk uit beton en grote glazen puien. De woning wordt vrijwel geheel afgewerkt met stucwerk.


Aerdenhout 500.000 - 1.500.000 Particulier

NIEUWBOUW DUIN & BOS VILLA

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER Particulier
ARCHITECT JoustraReid Architecten
STATUS In realisatie
LOCATIE Aerdenhout

Naar het ontwerp van JoustraReid Architecten bouwt K_Dekker kleinbouw een moderne villa in de duinen van Aerdenhout. Specialistisch werk! Het ontwerp van de woning volgt de loop van het duin, waardoor er op de begane grond en in de dakniveaus hoogteverschillen zijn. Ook de bijzondere betonconstructie vraagt om een slimme en zeer precieze aanpak.

Zwevend beton

De constructie van de villa is grotendeels van beton. Doordat er grote, glazen schuifpuien in de woonkamer en keuken komen, waar het glas over verschillende hoeken doorloopt, zijn er ‘zwevende’ betonwanden boven de schuifpuien gemaakt. Die betonwanden zijn aan de bovengelegen vloeren vast gestort, waaronder de kozijnen worden gemaakt die weer worden weggewerkt in het plafond en de vloer. Dat geeft maar weinig ruimte voor speling in de maatvoering.

De uitvoering van de betonconstructie is uitgedacht en gemaakt samen met de afdeling betonbouw van K_Dekker Рeen mooi staaltje integrale samenwerking. De villa wordt grotendeels afgewerkt met stucwerk en een klein gedeelte met fraké hout. De kozijnen zijn van aluminium.

GERELATEERD PROJECT

Aanleg twee dijktrappen strandopgang

Petten

Vanuit Petten is het strand met twee nieuwe dijktrappen weer optimaal toegankelijk. K_Dekker realiseerde de robuuste strandopgangen die bestaan uit een mooie mix van cortenstalen leuningen, hardhouten traptreden en een betonnen fundering. Bestand tegen alle elementen!