HOME | PROJECTEN | KLEINBOUW | NIEUWBOUW EINDPUNTHUISJE JULIANAPLEIN (AMSTELSTATION)

NIEUWBOUW EINDPUNTHUISJE JULIANAPLEIN (AMSTELSTATION)

AMSTERDAM

In navolging van het eindpunthuis – die op elk begin- en eindpunt van de tram- en buslijnen in Amsterdam te vinden zijn – aan de Slotermeerlaan, is de realisatie van eindpunthuis aan het Julianaplein (Amsterdam Amstel) nu aan de beurt.


Amsterdam 02 december 2019 500.000 - 1.500.000 GVB

NIEUWBOUW EINDPUNTHUISJE JULIANAPLEIN (AMSTELSTATION)

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER GVB
ARCHITECT Office Winhov
OPLEVERDATUM 02 december 2019
LOCATIE Amsterdam

K_Dekker heeft met het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB een raamcontract voor vier jaar (met optie tot verlenging) voor het realiseren van deze eindhuisjes voor het rijdend personeel van GVB. In de accommodaties zit niet alleen een pauzeruimte voor het rijdend personeel, maar vaak ook werkruimte voor overige medewerkers. De personeelshuisjes worden ook wel ‘eindpunthuisjes’ genoemd.

Binnenstedelijk

Nabij het monumentale Amstelstation wordt aan de Noord- West zijde het plein opnieuw ingedeeld.  K_Dekker gaat hier eindpunthuis Julianaplein voor het GVB realiseren. Door de herinrichting van het gebied en het binnenstedelijke karakter moet goed rekening worden gehouden met de omgeving, maar ook met de logistieke aan- en afvoer: de bouwplaatsruimte is beperkt. In Bouwteam is K_Dekker al vanaf de ontwerpfase tot aan de het uitvoeringsontwerp betrokken bij het project, wat de realisatie zeker ten goede zal komen.

Het eindhuis wordt gefundeerd op staal en geheel voorzien van een aluminium gevelbekleding. De aluminiumkozijnen + beglazing in de rondingen worden ook rond uitgevoerd. Verder wordt het een gasloos en energiezuinig gebouw (energielabel A++) door middel van onder andere een bodemwarmtepomp, en LED verlichting.

BIM 360

Nog een duurzaam weetje: dit project wordt volledig papierloos uitgevoerd. Middels BIM 360, een gezamenlijk online platform, zullen alle partijen gaan samenwerken. Door het verzamelen van actuele informatie en het werken uit één en dezelfde bron is het mogelijk om efficiënter en sneller te werken. In één keer goed!

GERELATEERD PROJECT

Nieuwbouw opkomstgebouw metro Amstelveenseweg

Amsterdam

K_Dekker realiseerde in opdracht van Consortium Zuidplus een nieuw opkomstgebouw metro welke binnen het project een onderdeel uitmaakt van een meerjarenplan van Zuidasdok, een project van Rijkswaterstaat, Prorail en gemeente Amsterdam. Het opkomstgebouw wordt de nieuwe accommodatie waar bestuurders van het GVB hun diensten beginnen en eindigen. In het gebouw zijn onder meer een kantine, kantoor en vergaderruimte aanwezig.