HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW IKC DE KLEINE KAPITEIN AMSTERDAM

NIEUWBOUW IKC DE KLEINE KAPITEIN AMSTERDAM

AMSTERDAM

PDF

Bij de herontwikkeling van het industriële Cruquiusgebied naar woon- en werkgebied maakt de voormalige gemeentewerf plaats voor een integraal kindcentrum: basisschool en kinderopvang ineen. Ook komt in het nieuwe gebouw een gymzaal annex turnhal. K_Dekker bouwt én coördineert alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden.


Amsterdam 01 april 2021 0 - 500.000 Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ)

NIEUWBOUW IKC DE KLEINE KAPITEIN AMSTERDAM

OMZET 0 - 500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ)
ARCHITECT QUAY architects Amsterdam
OPLEVERDATUM 01 april 2021
STATUS In voorbereiding
LOCATIE Amsterdam

 

Het markante schoolgebouw krijgt straks een echte buurtfunctie. Het hellende metselwerk en het schuine dak geven het nieuwe en grote integrale kindcentrum (IKC) een aaibare touch. Een architectonische keuze met de toekomstige gebruikers in het achterhoofd. In elk geval kunnen de vakmensen met het klassieke metselwerk laten zien hoe goed zij hun vak beheersen. Ook wordt bij de bouw rekening gehouden met de binnenstedelijke locatie.

Met de gunning van het bouwkundige en constructieve deel van dit werk tekent K_Dekker ook voor de coördinatie van het bouwproject, waaronder de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. De E- en WTB-installaties, die apart zijn aanbesteed, zijn speciaal afgestemd op een goede binnenluchtkwaliteit: een belangrijke eis voor onderwijs- en opvangorganisaties. De EPG is gesteld op 0,6 en valt daarmee ruim binnen de eis om onder de 1,0 te blijven. Het gebouw wordt niet aangesloten op het gasnet, maar voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen; een duurzame oplossing.

De bouw start in april 2020; de oplevering staat gepland voor april 2021.