HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW WINKELS EN FIETSENSTALLING DEN HAAG-HOLLANDS SPOOR

NIEUWBOUW WINKELS EN FIETSENSTALLING DEN HAAG-HOLLANDS SPOOR

DEN HAAG

Gemeente Den Haag realiseert aan de Laakhavenzijde een volwaardige entree voor station Hollands Spoor met circa 800m2 extra winkelruimte op de begane grond. Op het dak van deze winkelruimte komt een fietsenstalling met een capaciteit voor circa 2.500 fietsen.


Den Haag 31 oktober 2019 > 5.000.000 gemeente Den Haag

NIEUWBOUW WINKELS EN FIETSENSTALLING DEN HAAG-HOLLANDS SPOOR

OMZET > 5.000.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER gemeente Den Haag
ARCHITECT ArchitectNL Architects
OPLEVERDATUM 31 oktober 2019
STATUS In realisatie
LOCATIE Den Haag

Circa 35.000 (internationale) reizigers komen elke dag op station Hollands Spoor in Den Haag. Het station vormt ook een belangrijke schakel tussen de binnenstad en het Laakkwartier, waar onder meer de Haagse Hogeschool zit en waar elke dag tienduizend studenten komen.
Voor de gemeente reden om aan de Laakhavenzijde ook een volwaardige stationsingang te realiseren. Op de begane grond komt 800 m2 extra winkelruimte, op het dak daarvan een fietsenstalling met een capaciteit voor circa 2500 fietsen.

K_Dekker realiseert de winkelruimte (gebruikersvoorzieningen niet inbegrepen) en bijbehorende verkeers-, opslag- en technische ruimten. Ook de bouw van de fietsenstalling en de bijbehorende trappen valt binnen de scope van de opdracht – een derde partij levert en plaatst de fietsenrekken.

Ook werkt het team van K_Dekker de damwand op de Hoge Waldorpstraat af en sluiten onze collega’s de nieuw te realiseren voorzieningen aan op de bestaande interwijktunnel en de reizigerstunnel. Verder prepareert K_Dekker het complete terrein om de terreininrichting aan te kunnen leggen.

Voltooiing van dit werk staat gepland voor medio juli 2019.

VRAAG, NIEUWSBRIEF OF BERICHTGEVING?

Stel gewoon een vraag middels het formulier hieronder. Of vink ook de checkbox aan genaamd omgevingsberichten dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen maar ook van eventuele overlast die u in de buurt van dit project kunt verwachten. Handig toch!