HOME | PROJECTEN | INFRA | REALISATIE WOON-WERK COMPLEX H-PARK

REALISATIE WOON-WERK COMPLEX H-PARK

HILVERSUM

In Hilversum heeft K_Dekker gewerkt aan de realisatie van H-Park, een modern woon-werkcomplex midden in een groene omgeving. Het werk bestaat uit de renovatie van een voormalig kantoorpand en een oude fabriekshal tot een multifunctioneel complex met werk-woonunits, kantoorruimte en shortstay-units, verbonden via een glazen atrium.


Hilversum 31 december 2019 > 5.000.000 Re De Velopment BV (Ivy Group)

REALISATIE WOON-WERK COMPLEX H-PARK

OMZET > 5.000.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER Re De Velopment BV (Ivy Group)
ARCHITECT ZZDP Architecten
OPLEVERDATUM 31 december 2019
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE Hilversum

De twee gebouwen in Hilversum die samen het H-Park worden, kennen een lange geschiedenis. Ooit waren het fabrieken van Beiersdorf, daarna huisde de NOS er met het Omroepmuseum, gevolgd door de Hogeschool van de Kunsten. De nieuwe eigenaar wil er een modern en dynamisch woon-werkcomplex realiseren waarvan de individuele units duidelijk verbonden zijn met het groene park dat het complex omringt. Staal, glas en beton kenmerken het ontwerp van het H-vormige gebouw. Het complex bestaat uit twee gebouwen die na voltooiing verbonden zijn via een gemeenschappelijk, glazen atrium.

BOUWTEAM

K_Dekker werkte bij H-Park in bouwteam. Het totale werk is gefaseerd uitgevoerd en aanbesteed. Aan K_Dekker is in elk geval werk gegund in vijf van de zes fases. De zesde fase (de realisatie van de sportvoorziening) is nog niet aanbesteed. In maart 2018 is de eerste fase gestart – die is inmiddels afgerond. Naar verwachting is H-Park compleet opgeleverd in december 2019.

FASE #1

Voor aanvang van fase 1 in maart 2018 waren beide gebouwen al volledig gestript door Beelen Sloopwerken. K_Dekker is in maart 2018 gestart met de renovatie aan binnen- en buitenkant. De eerste werkzaamheden bestonden uit het herstellen van het betonskelet door middel van stralen, betonreparaties en het keimen van de gevel. Daarnaast is van beide gebouwen divers metselwerk gerenoveerd.

Ook voerden de medewerkers van K_Dekker de nodige timmerwerkzaamheden uit en knapten ze delen van de gevels op. Voor de installateur van de kozijnen deed K_Dekker het voorbereidende werk en bracht ruim 500 stelkozijnen aan.

K_Dekker zat letterlijk bovenop het gebouw en vernieuwde ruim 3000m2 dak met een permanent dakveiligheidssysteem.

AFRONDING

In de daaropvolgende fases worden de twee hoofdpanden afgebouwd en wordt het atrium gerealiseerd. Deze drie fases kennen een zekere overlap in de planning – een deel van het werk is inmiddels in volle gang.

INFRA

Vanaf april volgde de uitvoering van de infra werkzaamheden aan het omliggende terrein wat vele raakvlakken heeft met de bouw.

De laatste fase betreft de realisatie van de sportschool – de eisen en specificaties van dat werk worden nog uitgewerkt.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Bouwupdate H-Park Hilversum

Gebouw 1 van de 3 is begin september opgeleverd en het resultaat is verbluffend! De huurder gaat nu verder het pand afbouwen. K_Dekker is ondertussen bezig met de realisatie van het 2e en 3e gebouw, w...
Lees verder

H-Park rolt uit de steigers

In Hilversum werkt K_Dekker aan de realisatie van H-Park, een modern woon-werkcomplex midden in een groene omgeving. Het werk bestaat uit de renovatie van twee hoofdgebouwen en een tussengebouw tot ee...
Lees verder

Het oude karakter van de voormalige fabriekshal is in ere hersteld

Het H-Park in Hilversum is een stek met historie. Hier waren klinkende namen gehuisvest zoals Nivea, NOS, Hoge school van de Kunsten en het Omroepmuseum. Maar op dit moment staan de gebouwen in het pa...
Lees verder

Werken en wonen in hip H Park

Live. Work. Create. Dat zijn de drie kenmerken van het H-Park welke K_Dekker in Hilversum realiseert. H-Park wordt het nieuwe, bruisende woon- en werkcomplex aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum. ...
Lees verder