HOME | PROJECTEN | RENOVATIEWERK VOSSIUS GYMNASIUM (FASE 2)

RENOVATIEWERK VOSSIUS GYMNASIUM (FASE 2)

AMSTERDAM

PDF

K_Dekker had in Amsterdam al compleet nieuwe en ondergrondse gymzalen gerealiseerd voor het Vossius Gymnasium. Ook was er een casco serre aan het rijksmonumentale pand aangebouwd. Dat was fase één. De tweede fase van de opdracht bestaat uit een reeks renovatiewerkzaamheden – terwijl de lessen in de school gewoon doorgaan.


Amsterdam 01 april 2020 1.500.000 - 5.000.000 HEVO BV

RENOVATIEWERK VOSSIUS GYMNASIUM (FASE 2)

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER HEVO BV
ARCHITECT Marlies Rohmer Architects & Urbanists
OPLEVERDATUM 01 april 2020
STATUS In realisatie
LOCATIE Amsterdam

Volgens planning zou de oplevering van de nieuwe gymzalen en de casco serre het startsein vormen voor fase 2: een complete upgrade van het monumentale schoolgebouw. Maar brand gooide roet in het eten. Tijdens de afronding van de serre en gymzalen brak er onverwachts brand uit in de oude kantine van het Vossius Gymnasium. Om die reden werd de tweede fase naar voren gehaald. Bovendien werd de planning omgegooid: eerst herstelde K_Dekker de brandschade zodat de school dat deel van het gebouw weer kon gebruiken.

ECHT VAN START

Ondertussen is de brandschade hersteld en het renovatiewerk gestart. Wat moet er allemaal gebeuren? De oude gymzalen worden omgebouwd tot een nieuwe kantine, extra lokalen en een aantal kantoren. Ook staat de vervanging van een trap door een nieuwe eikenhouten trap naar de zolderverdieping in een ander deel van het gebouw op de planning. Verder komt er een nieuwe lift in het vier verdiepingen tellende gebouw. Een nevenaannemer installeert een nieuw ventilatiesysteem waarvoor K_Dekker de nodige bouwkundige voorzieningen treft.

TIJDENS DE LES

Het lesrooster van de school is leidend voor de dagplanning van K_Dekker. Iedereen van het team beschikt over dat lesrooster. Eén ding is zeker: je wilt absoluut niet tijdens een leswissel met materiaal door de gangen moeten lopen. K_Dekker baant zich in fase 2 dan ook klus voor klus een weg door de school. Om elk werkgebied plaatst het team steeds tijdelijke bouwschuttingen. Dat is vooral met het oog op de veiligheid, maar ook om de hinder voor de leerlingen en docenten minimaal te houden. Bovendien maken de schuttingen voor iedereen duidelijk waar het werkgebied begint en ophoudt, en waar je dus wel of juist niet moet zijn.

K_Dekker voert tijdens fase 2 het bouwkundige werk uit. Ook zijn we bouwcoördinator voor de E&W-installateurs en externe partijen die onder direct contract staan van opdrachtgever HEVO. Dat vraagt om veel afstemmen en strak plannen. Naar verwachting worden deze renovatiewerkzaamheden bij het Vossius Gymnasium in de loop van 2020 afgerond.