HOME | PROJECTEN | UITBREIDING ALOYSIUSSCHOOL

UITBREIDING ALOYSIUSSCHOOL

SCHAGEN

PDF

Midden in het stadscentrum van Schagen realiseert K_Dekker de uitbreiding van de bestaande basisschool St. Aloysiusschool met twee lokalen. Nu heeft de basisschool nog een dependance, maar zij willen dit weer samenvoegen tot één locatie. De nieuwe lokalen komen naast de hoofdingang en op de eerste verdieping. Ondertussen blijft de school in gebruik en zijn de kinderen van harte welkom.


Schagen 30 oktober 2020 0 - 500.000 Stichting Sarkon

UITBREIDING ALOYSIUSSCHOOL

OMZET 0 - 500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Stichting Sarkon
ARCHITECT M@@T architecten & adviseurs
OPLEVERDATUM 30 oktober 2020
STATUS In voorbereiding
LOCATIE Schagen

De in 2013 gerealiseerde nieuwbouw van de St. Aloysiusschool is gesitueerd op de plek van de uit 1923 daterende oude school in het centrum van Schagen. In opdracht van de Stichting Sarkon is er een plan ontwikkeld voor uitbreiding van lokalen aan de noordzijde.

VOORDELEN

De uitbreiding van de school met 2 extra lesruimtes heeft een aantal grote voordelen: allereerst wordt de Aloysiusschool weer één school, dit is een belangrijke visie vanuit de school. De lesruimtes worden kwalitatief beter dan de huidige ruimtes in de dependance, één school is beter voor de exploitatie en onderhoud van de school, de uitbreiding aan de noordzijde vergroot de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de school aan de Langestraat, met uitbreiding aan de noordzijde kan het deel van SKRS en het huidige schoolplein geheel intact blijven en de uitbreiding aan de noordzijde kan vanaf de Langestraat uitgevoerd worden zonder dat dit veel overlast en gevaar oplevert voor het gebruik van de school.

De voorbereidingen voor de bouw zijn begin mei gestart. Naar verwachting zal de start van de bouw eind mei zijn.

VRAAG, NIEUWSBRIEF OF BERICHTGEVING?

Stel gewoon een vraag middels het formulier hieronder. Of vink ook de checkbox aan genaamd omgevingsberichten dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen maar ook van eventuele overlast die u in de buurt van dit project kunt verwachten. Handig toch!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.