HOME | PROJECTEN | UITBREIDING FABRIEKSHAL (CIP-GEBOUW) CAMPINA CHEESE & BUTTER

UITBREIDING FABRIEKSHAL (CIP-GEBOUW) CAMPINA CHEESE & BUTTER

LUTJEWINKEL

PDF

Nadat we onlangs de nieuwbouw van het ijswatergebouw voor Friesland Campina gegund hebben gekregen, hebben we ook de opdracht gekregen voor de uitbreiding van het CIP-Gebouw, de fabriekshal van de kaasfabriek.

 


Lutjewinkel 500.000 - 1.500.000 FrieslandCampina

UITBREIDING FABRIEKSHAL (CIP-GEBOUW) CAMPINA CHEESE & BUTTER

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER FrieslandCampina
ARCHITECT FrieslandCampina
STATUS In realisatie
LOCATIE Lutjewinkel

Waar voedsel wordt geproduceerd, geldt een streng hygiƫneprotocol. Ook bij de kaasfabriek van Friesland Campina in Lutjewinkel. Het CIP-gebouw is 1 van de vele fabriekshallen waar de eerste fase van het productie proces van Friesland Campina plaats vindt en deze fabriekshal krijgt een uitbreiding van 88m2 en een betonplaat buiten van 90m2 die K_Dekker gaat realiseren.

Aan het bestaande pand wordt een betonplaat op mortelschroefpalen gebouwd, waar de staalconstructie bovenop komt. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd van breedplaten en de gevels van sandwichpanelen en een mooi vliesgevel. Tevens komt er een overdekte leidingbrug over een fabrieksweg van het nieuwe pand, naar een bestaand pand.

De bedrijfsvoering in de fabriek blijft doorgaan, hier moet dus goed op ingespeeld worden door de mensen van K_Dekker. Het CIP gebouw ligt letterlijk midden op het fabrieksterrein in Lutjewinkel en daarom is een goede afstemming nodig tussen het bouwteam van K_Dekker en de projectmanagers en productiemedewerkers van Friesland Campina. Het productie proces en de logistieke stromen op het terrein mogen geen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Kennis van zaken

Tijdens de werkzaamheden is het van groot belang dat K_Dekker rekening houdt met de zuivelproductie in de kaasfabriek. Daarvoor worden in goed overleg met de opdrachtgever en de medewerkers alle benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Middels het volgen van een poortinstructie waarin de richtlijnen worden bellicht en een dagelijkse toolbox bespreking met Friesland Campina worden deze zaken gedekt.

Al jaren voert K_Dekker werkzaamheden uit voor Friesland Campina in Lutjewinkel. Op het buitenterrein van de kaasfabriek gaat K_Dekker ondertussen ook een nieuw ijswatergebouw realiseren.