HOME | PROJECTEN | KLEINBOUW | VERBOUW ALBERT HEIJN EN HERINRICHTING PARKEERTERREIN

VERBOUW ALBERT HEIJN EN HERINRICHTING PARKEERTERREIN

CALLANTSOOG

In relatief korte tijd en volgens een strakke planning is K_Dekker erin geslaagd om het parkeerterrein van de Albert Heijn in Callantsoog her in te richten én de supermarkt zelf compleet te verbouwen van binnen en van buiten. Ondertussen werd er gewoon gewinkeld.


Callantsoog 16 november 2018 1.500.000 - 5.000.000 Van Vuure Beheer BV

VERBOUW ALBERT HEIJN EN HERINRICHTING PARKEERTERREIN

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER Van Vuure Beheer BV
ARCHITECT Pieter Jan Vos Architect / VBL Architecten
OPLEVERDATUM 16 november 2018
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE Callantsoog

Januari 2018 is K_Dekker kleinbouw begonnen aan deze intensieve renovatie. De voormalige Blokker is omgebouwd en uitgebreid aan de voor- en achterzijde, daarbij is het gehele dak vernieuwd en verhoogd. Hierin komt het nieuwe magazijn met expeditie ruimte. Heet hangijzer was de planning. Het magazijn en de nieuwe winkelvloer moesten exact op 3 maart casco klaar zijn. “En geen dag later. Van 3 tot 13 maart ging de supermarkt dicht: in die periode zou een enorme ploeg bouwvakkers van Albert Heijn de winkel helemaal conform de eisen van AH inrichten. Die deadline heeft K_Dekker mooi gehaald”, zegt Van Vuure.

Open? Geen bezwaar!

Die keiharde deadline was feitelijk een race tegen de klok. Eind november kreeg werkvoorbereider Marianne Gieling de eerste tekeningen onder ogen. “Dankzij de coöperatieve houding van werkelijk alle betrokkenen verliep de verbouwing toch heel soepel.” Dat beaamt Van Vuure. “Afspraken werden nagekomen, er was gestructureerd overleg – ik heb er geen minuut slecht van geslapen.” Tijdens de bouw van het nieuwe magazijn en de uitbreiding van het parkeerterrein bleef de winkel ook gewoon open. Na de korte sluiting was op 14 maart de nieuwe AH weer volop in bedrijf: tot groot enthousiasme van de Callantsogers die nu met een zelfscanner hun boodschappen kunnen doen en uit een nog breder assortiment kunnen kiezen.

Bijzondere gevel

Voor de ploeg van K_Dekker zit het werk er nog niet op. Aan de gevel, het nieuwe dak en de verbouwing van het aanpalende kantorencomplex wordt nog hard gewerkt. “De houten en zinken gevel heeft een natuurlijke uitstraling en past prachtig bij het kustdorp. Bijzonder is dat de houten geveldelen blind bevestigd worden; ze worden als het ware in elkaar geklikt. Een Belgische methode die ‘Free Willy’ wordt genoemd: met wat fantasie zie je dat er steeds een walvis in de staart van een andere walvis bijt. Maar dat is van buitenaf niet te zien”, legt Gieling uit.

Uitbreiding parkeerterrein

Ten behoeve van de totale renovatie van de AH Callantsoog (ook uitgevoerd door K_Dekker) heeft K_Dekker tevens het naastgelegen parkeerterrein uitgebreid van 55 naar 90 Parkeerplaatsen en opnieuw ingericht. Dit alles is in slechts twee weken gerealiseerd.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Hofleverancier voor Albert Heijn

De indrukwekkende nieuwbouw van de Albert Heijn in Warmenhuizen door K_Dekker heeft menig supermarkthart in de regio sneller doen kloppen. Zo ook dat van Jaap van Vuure, eigenaar van de Albert Heijn i...
Lees verder

In record tempo een vernieuwde Albert Heijn

Om de klanten van Albert Heijn Callantsoog zo min mogelijk overlast te bezorgen wordt de supermarkt in record tempo verbouwd en uitgebreid. De winkel blijft gewoon open, dus iedereen kan zijn boodscha...
Lees verder