HOME | NIEUWS | SPORTIEVE START NA DE HERFSTVAKANTIE VOOR DE KINDEREN VAN HET VOSSIUS GYMNASIUM AMSTERDAM

SPORTIEVE START NA DE HERFSTVAKANTIE VOOR DE KINDEREN VAN HET VOSSIUS GYMNASIUM AMSTERDAM

Nieuwbouw ondergrondse gymzalen Vossius Gymnasium

Gepubliceerd op

Vorige week konden de kinderen van het Vossius Gymnasium eindelijk de nieuwe ondergrondse gymzaal betreden! K_Dekker realiseerde in opdracht van HEVO B.V. een nieuwe ondergrondse gymzaal, welke vlak voor de herfstvakantie is opgeleverd.

De gymzaal bevindt zich 9 meter onder het maaiveld en is van alle gebruikersgemakken voorzien. De zaal is op te splitsen in 2 delen, waardoor er twee klassen tegelijk gebruik kunnen maken van de zaal. Ook het realiseren van de kleedruimten en de serre behoorden tot de opdracht. De serre heeft een mooie uitstraling gekregen door het bijzondere metselwerk.  Speciaal aan deze opdracht was de beperkte ruimte die beschikbaar was door de rijks monumentale status van het pand en het in bedrijf blijven van de school.

Aanvullend aan deze opdracht voert K_Dekker onderhoudsrenovatie werkzaamheden aan het bestaande pand. Deze opdracht bestaat uit het herindelen van de bestaande voormalige gymzalen naar een kantine en werkruimtes, het herstellen van brandschade en het creëren van BINAS lokalen, verbouwen van de kelder tot een inpandige fietsenstalling, het afbouwen van de serre, het plaatsen van een inpandige lift en het aanpassen van het trappenhuis.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw ondergrondse gymzalen Vossius Gymnasium

Amsterdam

Onder het bestaande schoolplein en direct naast het bestaande schoolgebouw van het Vossius Gymnasium in Amsterdam realiseert K_Dekker een ondergrondse gymzaal. Ook bouwt het team een nieuwe serre. Extra uitdaging is de rijksmonumentale status van het schoolgebouw uit 1930.

NIEUWSBRIEF