HOME | NIEUWS | INFRA | STATIONSPLEIN VERANDERT IN BOUWPUT

STATIONSPLEIN VERANDERT IN BOUWPUT

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Gepubliceerd op

LEEUWARDEN Het plein voor het Leeuwarder NS-station is veranderd in een enorme bouwput, bedoeld voor het uitgraven van de vergrote fietsenkelder. Niet alleen aan de stationszijde, maar ook aan de overkant (links) wordt op dit moment druk gewerkt. De al jaren leegstaande verdiepingen boven restaurant Tao worden verbouwd tot 76 appartementen. Er zullen vooral studenten en jonge statushouders in het
gebouw trekken. Oudere Leeuwarders kennen het complex vaak nog als ‘Onder de Luifel’. Het gebouw werd in 1960 gebouwd als onderkomen voor de Bond voor Coöperatieve Zuivelfabrieken.
FOTO LC/ARODI BUITENWERF
Bron: Leeuwarder Courant

PROJECTINFORMATIE

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Leeuwarden

Uitbreiding van de fietsenkelder, een nieuw busstation en een autovrij plantsoen hebben gezorgd voor een metamorfose van het stationsgebied in Leeuwarden. De gemeente had hoge eisen gesteld aan het hele proces en wilde garanties voor een goed eindresultaat. Daar slaagde K_Dekker in. Strak omgevingsmanagement was vanwege de doorgaande verkeersstromen cruciaal.

NIEUWSBRIEF