HOME | NIEUWS | INFRA | WEER EEN MIJLPAAL GEHAALD OP STATION LEEUWARDEN

WEER EEN MIJLPAAL GEHAALD OP STATION LEEUWARDEN

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Gepubliceerd op

Afgelopen vrijdag is de betonvloer van de fietsenkelder op station Leeuwarden gestort. Hiervoor was 400m3 beton nodig om de 50 cm dikke vloer op te vullen. Hiermee is er weer een mijlpaal behaald.
Een week eerder was er ook een hoogtepunt voor het gemotoriseerde verkeer. De auto’s en bussen rijden nu de definitieve route, via de Lange Marktstraat.

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei wordt de fietsenkelder gedeeltelijk opengesteld voor publiek. Een unieke mogelijkheid om dit bijzondere project van dichtbij te bewonderen.

PROJECTINFORMATIE

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Leeuwarden

Uitbreiding van de fietsenkelder, een nieuw busstation en een autovrij plantsoen hebben gezorgd voor een metamorfose van het stationsgebied in Leeuwarden. De gemeente had hoge eisen gesteld aan het hele proces en wilde garanties voor een goed eindresultaat. Daar slaagde K_Dekker in. Strak omgevingsmanagement was vanwege de doorgaande verkeersstromen cruciaal.

NIEUWSBRIEF