HOME | NIEUWS | KLEINBOUW | WINDPARK DRONTEN PRIMEUR MET EIGEN HYBRIDE AGGREGAAT

WINDPARK DRONTEN PRIMEUR MET EIGEN HYBRIDE AGGREGAAT

Realisatie zes betonfundaties tbv Windpark EWI

Gepubliceerd op

Weer een stap verder in de reductie van CO2 door de aanschaf van een hybride aggregaat! In Dronten zijn we bezig met de aanleg van zes kraan opstelplaatsen voor het plaatsen van nieuwe windturbines. Daar hebben ze de primeur met de inzet van onze eerste eigen groene aggregaat.

De hybride aggregaat wordt ingezet als stroomvoorziening voor onze hoofdketen, cameramasten en de bouwplaats van de eerste windmolenfundatie. De aggregaat is een combinatie van een aggregaat, zonnepanelen en een hybride pakket die ervoor zorgt dat energie in de aggregaat opgeslagen wordt, zodat op ieder moment de projectlocatie van energie voorzien kan worden.

Ten opzichte van een normale aggregaat reduceren wij hiermee 3425 kg CO2 uitstoot per week!

PROJECTINFORMATIE

Realisatie zes betonfundaties tbv Windpark EWI

Dronten

Langs de provincialeweg N710 in Dronten, ligt Windpark EWI. hier staan sinds 2002 7 windturbines (type Vestas V80). Zes hiervan worden vervangen voor het type Gamesa G80. Hiervoor realiseert K_Dekker zes betonfundaties, die dienen als kraan-opstelplaatsen voor het plaatsen van deze nieuwe turbines. De zevende turbine blijft staan en blijft tijdens de bouw operationeel.

NIEUWSBRIEF