HOME | nieuws | 150KV-20KV station Middenmeer

150KV-20KV station Middenmeer

Nieuwbouw 150-20kV schakelstation Joulz

Gepubliceerd op

Op dit moment wordt een groot datacenter ontwikkeld op de locatie Agriport 570 te Middenmeer. Om het datacenter van de nodige energievoorziening te voorzien is een nieuw 150KV-20KV station vereist. Het 150KV-20KV station is aangenomen door Joulz Energy Solutions, waarvoor K_Dekker bouw & infra b.v. verantwoordelijk is voor het ontwerp en de uitvoering van de bouw en civiele werkzaamheden en gebouwgebonden installaties voor zijn rekening neemt.
In combinatie met Sophia Engineering is een ontwerp ontwikkeld, dat op dit moment wordt gerealiseerd. Het project is complex door de elektronische hoogspanningsinstallatie. Een verdere grote uitdaging wat bij dit project kwam kijken is de plaatsing van een tweetal transformatoren van ongeveer 90 ton/stuk. Dit was vooral complex, omdat er geen ruimte is voor een grote telekraan die bij dit gewicht/afstand benodigd is. Hierdoor is er gezamenlijk met Koninklijke Saan B.V. en Sophia engineering gezocht naar een passende oplossing voor dit probleem.
Uiteindelijk is de uitdaging om de transformatoren te plaatsen uitstekend verlopen en kan het datacenter worden voorzien van de benodigde stroomvoeding. Inmiddels is het 150KV gebouw en de bijbehorende schakeltuin gereed voor oplevering.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw 150-20kV schakelstation Joulz

Middenmeer

In opdracht van Joulz heeft K_Dekker de fundatie en de gebouwen gerealiseerd voor een complete energievoorziening met hoogspanningsleidingen, transformatoren, schakeltuinen en kelders in de Wieringermeer. Joulz legde alle bekabeling, K_Dekker de ‘schil’. Samen vormden ze een design & constructteam.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.