HOME | nieuws | 50 meter perronverlenging station Maarn

50 meter perronverlenging station Maarn

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations

Gepubliceerd op

In november 2014 is Aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra in opdracht van ProRail gestart met de bouw van 50 meter perronverlenging, een lift en een trapopgang bij station Maarn. De directe omwonenden waren niet blij met de komst van de nieuwe lift en dan met name de locatie waar deze kwam te staan. Daarnaast waren er vervelende ervaringen met aannemers die in het verleden in de omgeving hadden gewerkt. Toen Aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra begon met de bouw werd dit direct duidelijk. Er was weinig vertrouwen en de communicatie ging moeizaam. Vanuit de pijlers van de Bewuste Bouwer heeft aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra geprobeerd met een goede communicatie een werkbare situatie voor zowel de bouw als de omwonenden te creëren. Er zijn toen duidelijke afspraken gemaakt met de buurman die namens de buurt met aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra communiceerde. Het ging hierbij om communicatie, parkeren en bouwplaatsinrichting.

Na verloop van tijd resulteerde dit in een goede verstandhouding met de buurman. Al hoe wel de directe buren de locatie nog steeds ongelukkig vinden uitgezocht, is het besef ontstaan dat aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra de aannemer is en slechts opdracht heeft het bouwwerk te realiseren.

De buurman die een bloemenzaak naast het station heeft wilde in de kerstperiode kerstbomen gaan verkopen. Hij had hiervoor alleen geen ruimte tot zijn beschikking. Omwille van een goede verstandhouding heeft aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra een stuk van het al beperkte bouwterrein ter beschikking gesteld, zodat hij zijn kerstbomen kon verkopen. In de maanden daarna zijn wij goede buren geworden. De buurman heeft zelfs een aantal keer om 06:00 uur met pionnen een aantal van de naastgelegen parkeerplekken afgezet zodat met groot materieel gelost kon worden.

Richting het eind van de bouw kijken aannemingsbedrijf K_Dekker bouw en infra en de buren tevreden terug op de samenwerking van de afgelopen maanden.

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations

Bussum- Maarn - Purmerend

ProRail wil alle stations in Nederland optimaal toegankelijk maken voor mindervalide reizigers. Dat vraagt op sommige stations om fikse aanpassingen. In de omgeving van het station zijn ze niet altijd enthousiast: waarom moest die enorme lift nou per se op die plek? Aan K_Dekker de taak om omgeving, reizigers én ProRail enthousiast te maken én goed werk af te leveren. Dat lukte.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.