HOME | nieuws | Aannemer verzorgt ’meet and greet’: op zoek naar lokale krachten bij bouw ondergrondse parkeergarage in Purmerend

Aannemer verzorgt ’meet and greet’: op zoek naar lokale krachten bij bouw ondergrondse parkeergarage in Purmerend

Purmerend

Gepubliceerd op

De gemeente Purmerend wil lokale krachten rekruteren voor de aanleg van de nieuwe ondergrondse parkeergarage bij het stadhuis aan de Purmersteenweg. Bouwer K_Dekker Bouw & Infra nodigde ter plaatse alvast wat potentiële kandidaten uit voor een ‘meet & greet’ op de bouwplaats.

,,We starten altijd om zeven uur ‘s ochtends, dus als je een nachtmens bent, moet je even omschakelen.’’ Bedrijfsleider Alwin Geutjes van aannemersbedrijf K_Dekker Bouw & Infra spreekt een tiental aandachtig luisterende mannen en een vrouw toe. Hij staat op het toekomstige bouwterrein voor de nieuw te bouwen ondergrondse parkeergarage bij het gemeentehuis in Purmerend.

Geutjes is samen met projectleider Thomas van Heemstra, participatiebedrijf Werkom en het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland op zoek naar werkzoekenden die willen helpen bij de bouw van de nieuwe parkeergelegenheid. Het bedrijf heeft met de gemeente Purmerend de afspraak gemaakt om zich daarbij te richten op de lokale arbeidsmarkt. ,,Er komt natuurlijk graafwerk bij kijken, maar ook veel timmerwerk nadat we het beton hebben gestort’’, legt Geutjes uit aan de geïnteresseerden.

De garage moet volgens de huidige planning in 2023 zijn voltooid. Een exacte startdatum voor de bouwwerkzaamheden is er nog niet, omdat er nog een bezwaarprocedure loopt tegen de plannen, gestart door een omwonende. Het bouwbedrijf is al wel begonnen met het voorbereidend werk voor de twee etages diepe garage, waaronder het weghalen van de straatstenen voor het stadhuis en het verplaatsen van in de weg liggende riolering.

Rekruteren

Het is niet de eerste keer dat het bouwbedrijf op deze manier te werk gaat om nieuwe werknemers te rekruteren. Geutjes: ,,Vorige maand deden we dit ook in Amsterdam, maar hier in Purmerend is de opkomst hoger.’’ Zijn bedrijf kan momenteel zo’n tien tot vijftien man (,,of vrouw!’’) extra personeel gebruiken, schat Geutjes in.

Ook mensen zonder werkervaring in de bouw zijn volgens Geutjes welkom: ,,Er zijn in coronatijd bijvoorbeeld veel mensen uit de horeca bij ons komen werken. We zoeken mensen die echt door willen gaan in het vak en meer willen leren.’’

Carrièreswitch

Calamiteitenfotograaf Haico Kats (48) uit Purmerend is één van de geïnteresseerden op de ‘meet & greet’. Hij is toe aan een carrièreswitch, zegt hij. De bouw trekt hem wel. ,,Ik heb onlangs meegeholpen met een sloopklusje bij een vriend. Dat beviel heel goed. Ik heb dat gedaan zonder ook maar een milliseconde tegenzin.’’ Hij hoopt de bouwvakkers te kunnen assisteren tijdens de graafwerkzaamheden voor de garage en daarna te kijken in welke arbeidstak hij kan doorstromen.

Ook Jimmy de Groot (32) uit Monnickendam denkt erover om mee te helpen bij de bouw. Een vriend had hem getipt over deze kennismakingsmiddag. Hij werkt al jarenlang als kok in de horeca. ,,Ik zat in coronatijd thuis en heb toen mijn hele huis verbouwd.’’ Dat ging hem zo goed af, dat hij verder wil als bouwvakker. De Groot: ,,Ze vinden het op het werk wel spijtig dat ik wegga.’’

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.