HOME | nieuws | _INFRA | Brug Muiden zo goed als gereed

Brug Muiden zo goed als gereed

Ontwerp, realisatie en onderhoud Spieringbrug

Gepubliceerd op

In opdracht van Provincie Noord-Holland realiseert bouwcombinatie K. Dekker / Ooms de Spieringbrug te Muiden. De 360o view rondom de Spieringbrug geeft een mooie kijk op de stand van zaken. Na het bekijken van de luchtfoto’s kunt u concluderen dat de brug zo goed als gereed is voor gebruik. Het asfalt gedraaid en de geleiderail is gemonteerd. Enkel het leuningwerk en de randliggers moeten nog gemonteerd worden. De brug is getest en functioneert goed.
In het oosten (A1 is noord) hoeft enkel het fietspad (zie rode strook) aangesloten te worden.

In het westen ligt het kruispunt klaar om aangesloten te worden op het huidige wegennet en op de Spieringbrug. In het gat tussen de brug en het aan te sluiten kruispunt komt een ecopassage. Deze heeft de functie om ecologische zones te verbinden en zorgt voor een veilige doorsteek van verschillende diersoorten.

Al het benodigde materiaal ligt klaar om van start te gaan met de bouw van de ecopassage en zodra de vergunning binnen is, zullen we deze zo snel mogelijk realiseren.

PROJECTINFORMATIE

Ontwerp, realisatie en onderhoud Spieringbrug

Muiden

De Spieringbrug in Muiden is meer dan een hydraulische beweegbare brug over de Vecht. De winnende aannemer moest ook aansluitende wegen, ecopassages, een ontwateringskanaal en een keersluis in de dijk van de Vecht aanleggen. En tekenen voor tien jaar onderhoud. Samen met Quist Wintermans architecten maakte K_Dekker het winnende ontwerp en beeldkwaliteitsplan.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.