HOME | nieuws | _INFRA | Energieleverend geluidsscherm

Energieleverend geluidsscherm

Ontwikkeling en bouw Energieleverend Geluidsscherm

Gepubliceerd op

Een geluidsscherm van zonnepanelen: als nut en noodzaak samenvallen, kom je tot een energieleverend geluidsscherm. In Alkmaar ontwerpen en realiseren we i.s.m. Krinkels, Sunconnect Solar en Sunprojects dit innovatieve, duurzame bouwwerk.

Voor minder geluidservaring is een scherm van ongeveer tweeënhalve kilometer lang en vijf meter hoog nodig. Het Energieleverend Geluidsscherm bestaat uit een frame met 5.000 zonnepanelen aan de weg kant. Daarmee kunnen ongeveer 412 huishoudens van stroom worden voorzien. De zonnepanelen zijn in de toekomst eenvoudig te vervangen voor exemplaren met een hogere energiewinst of andere technische mogelijkheden die bijdragen aan de duurzaamheid van de stad.

PROJECTINFORMATIE

Ontwikkeling en bouw Energieleverend Geluidsscherm

Alkmaar

Een geluidsscherm dat energie oplevert, doordat hij eigenlijk simpelweg gebouwd wordt met geïntegreerde zonnepanelen. Dat is het innovatieve Energieleverend Geluidsscherm dat K_Dekker heeft opgezet met drie andere partijen. Met de gemeente Alkmaar hebben we een bouwteamovereenkomst getekend om zo’n geluidsscherm te realiseren in Alkmaar. Het scherm dat in Alkmaar komt te staan is een pilotproject. Het prototype is een goed voorbeeld voor de verdere verkoop en ontwikkeling van Energieleverende Geluidschermen.

   

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.