HOME | nieuws | Kinderen kijken mee met bouwproces IKC De Kleine Kapitein

Kinderen kijken mee met bouwproces IKC De Kleine Kapitein

Amsterdam

Gepubliceerd op

Hoe zorg je ervoor dat je opdrachtgever én de eindgebruiker -in dit geval ruim 150 leerlingen en hun meesters & juffen- betrokken kunnen blijven bij de bouw van hun nieuwe school? Met die vraag ontstond het idee om op regelmatige basis en -ook nog eens- op educatieve wijze video’s van de voortgang van IKC De Kleine Kapitein te maken. En de jeugd maakt daarbij direct kennis met de bouwsector, echte win-win dus!

K_Dekker is onderscheidend in het betrekken van opdrachtgevers en eindgebruikers bij de voortgang van projecten. Dit jaar ging -door corona- de Dag van de Bouw al niet door en de bedoeling was om op deze dag alle schoolkinderen met hun ouders en de meesters en juffen uit te nodigen voor een kijkje op de bouwplaats. Dus moesten we iets bedenken om ze toch bij het project te betrekken. En nu wordt het dus zelfs nog veel meer dan een bezoek aan de bouwplaats: we maken video’s over de voortgang van de bouw, waarbij de kinderen zelf ook vragen mogen stellen die we met beeld op een educatieve manier beantwoorden.

Elk filmpje krijgt een “thema” passend bij de bouwfase.  Hoe leuk en educatief voor de kinderen om bij de bouw van je eigen school kennis te kunnen maken met het mooie vakmanschap in de bouwsector, win-win toch?

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.