HOME | nieuws | Verbouwing van station Castricum gaat beginnen (NHD)

Verbouwing van station Castricum gaat beginnen (NHD)

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Het NS-station van Castricum staat aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing. Het werk begint in april.

Aan beide kanten van het station komen luifels, gemaakt van stevig wit doek. Die bieden straks beschutting aan reizigers en passanten. Aan de dorpszijde wordt een overdekte en beschutte ontvangstruimte gemaakt.

Ook de perrontunnel krijgt een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Daarnaast worden drie transparante liften in de tunnel geplaatst, zodat het perron beter toegankelijk wordt. Er komen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Het perron krijgt nieuw perronmeubilair en een kiosk. Tot slot is er ook een nieuwe plek voor de bloemenwinkel ingetekend en het oude carillon wordt hersteld en teruggeplaatst.

 

Het project ’Station Castricum’ voert ProRail uit in samenwerking met de gemeente. De werkzaamheden gaan in de tweede helft van april van start. In de eerste fase wordt gewerkt aan de duinzijde en op het perron. Dat gebeurt tot dit najaar. Eind 2019 start de tweede fase van de verbouwing: de werkzaamheden aan de dorpszijde. Het nieuwe station is naar verwachting in september 2020 klaar.

Tijdens de verbouwing worden parkeren, verkeersstromen, ingangen naar de perrons anders geregeld. Op sommige momenten kan er overlast zijn van geluid. Omwonenden en reizigers worden in deze periode op de hoogte gehouden.

Over deze ontwikkelingen rondom de verbouwing wordt een informatieavond georganiseerd op 10 april in het gemeentehuis. Dan zijn tussen 19 en 21 uur verschillende medewerkers van ProRail, gemeente Castricum en NS Stations aanwezig voor uitleg en het beantwoorden van vragen. Uiteraard is aannemer K_Dekker er ook.

Bron: Noordhollands Dagblad

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.