HOME | nieuws | Nieuw dorpshart voor Zwanenburg

Nieuw dorpshart voor Zwanenburg

Nieuwbouw dorpshuis Hart van Zwanenburg

Gepubliceerd op

Het centrum van Zwanenburg wordt een écht dorpshart met de aanpak van het centrumgebied. K_Dekker gaat het nieuwe dorpshuis realiseren; een ontmoetingsplek, met sport, cultuur en ontspanning voor jong en oud. Onder één dak komen o.a. een sporthal, bibliotheek, muziekruimte, ontmoetingsruimte en enkele kantoorruimtes. Deze ruimtes liggen rondom een ruime ’binnenstraat’, die dwars door het dorpshuis loopt.
Op 1 november is de aannemingsovereenkomst tussen de gemeente Haarlemmermeer en K_Dekker bouw & infra ondertekend en vandaag is de eerste paal al geslagen! Een mooi resultaat en positief startschot welke in bouwteam tot stand is gekomen.
Half november start het aanbrengen van de funderingspalen. Dat duurt ongeveer vier weken. Begin 2019 start de ruwbouw, dan krijgt het nieuwe dorpshuis zijn vorm. Vanaf medio juli 2019 staat de afbouw gepland, waarna naar verwachting begin 2020 het nieuwe dorpshuis haar deuren zal openen.
Nadat het nieuwe dorpshuis in gebruik is wordt de huidige gesloopt. Op de plek van het oude dorpshuis wordt de nieuwe Lidl gerealiseerd. De huidige Lidl wordt vervolgens ook gesloopt waarna er een mooi groot terrein vrij komt welke wordt ingericht als dorpsplein en tevens toegang tot het Dorpshuis geeft.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw dorpshuis Hart van Zwanenburg

Zwanenburg

Het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg verenigt een aantal dorpse huizen onder een markant dak. K_Dekker heeft de nieuwbouw van het dorpshuis Hart van Zwanenburg, een multifunctioneel gebouw met onder meer sporthal, bibliotheek en bar gerealiseerd. Het dorpshuis is duurzaam gebouwd en is zeer energiezuinig.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.