HOME | projecten | _INFRA | Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI
PDF

Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI

Scheveningen

In havens gaat het laden, lossen, af- en aanmeren van schepen 24 uur per dag door. Hoe sneller het onderhouds- en reparatiewerk gedaan kan worden, hoe beter. Met de kade & deksloof behandel installatie die K_Dekker daarvoor speciaal ontwikkelde, kan dat. Scheveningen had de primeur.


Scheveningen 30 december 2018 1.500.000 - 5.000.000 gemeente Den Haag

Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever gemeente Den Haag
Architect LievenseCSO infra BV
Opleverdatum 30 december 2018
Gerealiseerd
Locatie Scheveningen

Om in de 1e haven van Scheveningen de kades te conserveren, dat wil zeggen schoon te stralen en opnieuw te voorzien van een coating, heeft K_Dekker de KD_BI (kade- en deksloof behandel installatie of taatskuip) ontwikkeld en er drie van laten produceren door De Greeuw uit Wognum.

Optimale werkplek

Met een KD_BI wordt een stuk damwand omsloten, zodat het water kan worden weggepompt en er een droge werkvloer wordt gecreëerd. Met klimaatbeheersing worden de klimatologische omstandigheden in de KD_BI zo gemaakt dat stralen en vooral opnieuw coaten van de damwand optimaal gedaan kan worden. Naast het werk in de KD_BI’s herstelt K_Dekker de betonnen deksloven en verstevigt het bedrijf één kade met groutpalen en nieuwe gordingen.

De havendienst wijst steeds een nieuw stuk kade aan waar verder gewerkt kan worden, zodat de rest van de haven tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik blijft. Met het oog op de veiligheid en gezondheid is er ook nauw contact tussen de aannemer en de havendienst, de scheepvaart gaat immers door.

KD_BI in detail

De KD_BI is voorzien van een klimaatinstallatie die temperatuur en luchtvochtigheid reguleert. De stalen bak heeft twee werkvloeren, een overkapping en verlichting. Een slabber aan de onderkant voorkomt dat spoelwater en gruis in het water komen. Met een geïntegreerde hijsconstructie wordt dat afval makkelijk afgevoerd. Zandstralen, schoon spuiten en coaten van de kadewand: alles gebeurt vanuit de KD_BI op een snelle, makkelijker en milieuvriendelijke manier.

Veilig werken

De KD_BI’s van K_Dekker zijn bijna 10 meter breed, 2 meter diep en 9 meter hoog en kunnen worden omgebouwd naar een kleinere versie van 3 meter breed die praktischer is voor hoeken en kleinere wanden. De KD_BI wordt verankerd aan de kade en vacuüm vastgezet aan de wand. Zo kan de installatie de wisselende waterdruk van buiten goed opvangen. Elke medewerker wordt vooraf geïnstrueerd om veilig in de KD_BI te kunnen werken.