HOME | projecten | Realisatie E-boiler voor duurzame warmte
PDF

Realisatie E-boiler voor duurzame warmte

Diemen

In samenwerking met Equans werkt K_Dekker aan de realisatie van het project ‘E-boiler Diemen’ in opdracht van Vattenfall. De e-boiler, bestaande uit drie elektrische ketels, zet groene stroom om in warmte en speelt een cruciale rol in het verduurzamen van de warmtelevering aan woningen en bedrijven in Amsterdam, Almere en Diemen. Met een vermogen van 150 megawatt kan deze installatie ongeveer 20.000 woningen voorzien van warmte via het bestaande warmtenet.


Diemen 31 december 2023 0 - 500.000 EQUANS West- Nederland BV

Realisatie E-boiler voor duurzame warmte

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever EQUANS West- Nederland BV
Opleverdatum 31 december 2023
Gerealiseerd
Locatie Diemen

K_Dekker is verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden van de e-boiler, inclusief de realisatie van het gebouw. De engineering en procesinstallatie, inclusief de aanleg van leidingen en elektrische systemen, wordt verzorgd door Equans. Het project is gestart in het eerste kwartaal van 2023 en de oplevering staat gepland voor begin 2025.

De e-boiler draagt ​​niet alleen bij aan een stabiel elektriciteitsnetwerk, maar ook aan de reductie van CO2-, fijnstof- en stikstofuitstoot, waarmee het project een belangrijke stap zet richting duurzame warmteoplossingen voor de regio.