HOME | projecten | _INFRA | Reconstructie Purmersteenweg
PDF

Reconstructie Purmersteenweg

Purmerend

De reconstructie van het drukste kruispunt van Purmerend was hoog nodig. K_Dekker legde fiets- en voetpad om, maakte een fundering voor de wegverbreding en realiseerde een nieuwe tussenlaag en deklaag voor het asfalt. Ook is er nieuwe wegmarkering aangebracht.


Purmerend 30 september 2016 0 - 500.000 Gemeente Purmerend

Reconstructie Purmersteenweg

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Purmerend
Architect Gemeente Purmerend
Opleverdatum 30 september 2016
Gerealiseerd
Locatie Purmerend

De reconstructie van het drukste kruispunt in Purmerend, Purmersteenweg met Waterlandlaan, heeft voor alle verkeersdeelnemers geleid tot een betere doorstroming.
Eerst is er twee weken gewerkt aan het omleggen van het fiets- en voetpad, waarna de fundering voor de wegverbreding gerealiseerd werd. Daarna werd ’s nachts de gehele kruising uitgefreesd om daarna de tussenlaag en deklaag te asfalteren. Ook heeft K_Dekker de bestaande roostergoten van de aansluitende tunnel gereviseerd en is het complete kruispunt voorzien van nieuwe thermoplastmarkering.

Veilig verkeer

Dat het verkeer er langs moest blijven kunnen en het feit dat alle werkzaamheden midden in de stad moesten gebeuren was een uitdaging: wel een waar de mensen van K_Dekker inmiddels hun hand niet meer voor omdraaien. Verkeersregelaars deden hier uitstekend werk: zo werd de overlast voor passerend verkeer tot een minimum beperkt en konden de wegwerkers veilig en volgens plan aan de slag.

_Nieuws over dit project

Reconstructie Purmersteenweg

Het kruispunt van de Purmersteenweg – Waterlandlaan in Purmerend is een van de drukste verkeerspunten in Purmerend. Deze was toe aan een reconstructie in de vorm van een wegverbreding. Vanaf 5 septe...
Lees verder