HOME | nieuws | _INFRA | Start renovatie Abdijtunnel

Start renovatie Abdijtunnel

Middellangetermijnmaatregelen Abdijtunnel Schiphol

Gepubliceerd op

In de provincie Noord-Holland gaat K_Dekker bouw en infra van start met de renovatie van de Abdijtunnel in de Haarlemmermeer, zodat de tunnel aan nieuwe veiligheidseisen voldoet. De renovatie wordt gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden en is naar verwachting begin 2016 gereed.
Alle tunnels in Nederland moeten in mei 2019 voldoen aan strengere landelijke wetgeving voor veiligheid van tunnels. Dit betekent voor de Abdijtunnel dat we twee nieuwe nooduitgangen en een aantal installaties moeten toevoegen, inclusief dag- en nachtbediening en bewaking. Dankzij een goede samenwerking met partner Cofely, kunnen we snel van start met de werkzaamheden en voldoet de tunnel volgend jaar al aan de nieuwe eisen. Op 13 februari 2015 tekenden de provincie Noord-Holland en de bouwcombinatie Cofely – K_Dekker bouw en infra een samenwerkingsovereenkomst voor de renovatie van de tunnel en meerjarig onderhoud tot 1 januari 2028.

PROJECTINFORMATIE

Middellangetermijnmaatregelen Abdijtunnel Schiphol

Schiphol

Om te kunnen voldoen aan de Tunnelwetgeving, heeft K_Dekker samen met ENGIE Infra & Mobility diverse aanpassingen met het oog op de veiligheid gerealiseerd in en om de Abdijtunnel bij Schiphol. Dit werk is inclusief een onderhoudscontract van twaalf jaar.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.