HOME | nieuws | _INFRA | Station Leeuwarden klaar voor 2018

Station Leeuwarden klaar voor 2018

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Gepubliceerd op

Het jaar 2017 wordt voor de reizigers die gebruik maken van station Leeuwarden mooi afgesloten, de herinrichting van het stationsgebied is namelijk klaar! Een ware metamorfose van het stationsgebied Leeuwarden. Het gebied is veiliger voor reizigers en verkeersdeelnemers, het is ruimtelijk en overzichtelijk, een prachtige stadsentree voor Leeuwarden!

De afgelopen twee jaar heeft K_Dekker hard gewerkt om dit te realiseren voor de gemeente Leeuwarden. De herinrichting van het stationsgebied inclusief nieuw busstation, het autovrije plantsoen met de fontein ‘Love’, naar het ontwerp van Spaanse kunstenaar Jaume Plensa en de bouw van de nieuwe fietsenkelder zijn door K_Dekker gerealiseerd.
Uitbreiding fietsenkelder
Het bestaande gedeelte van de fietsenkelder wordt begin volgend jaar opgeknapt zodat het totaal aantal plaatsen in de nieuwe en bestaande stalling samen uitgebreid wordt van 1.500 naar 3.000 plaatsen. Afgelopen maandag is het vernieuwde stationsgebied feestelijk geopend.

PROJECTINFORMATIE

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Leeuwarden

Uitbreiding van de fietsenkelder, een nieuw busstation en een autovrij plantsoen hebben gezorgd voor een metamorfose van het stationsgebied in Leeuwarden. De gemeente had hoge eisen gesteld aan het hele proces en wilde garanties voor een goed eindresultaat. Daar slaagde K_Dekker in. Strak omgevingsmanagement was vanwege de doorgaande verkeersstromen cruciaal.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.