HOME | nieuws | _INFRA | Stationsgebied Leeuwarden

Stationsgebied Leeuwarden

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Gepubliceerd op

Zaterdag 20 mei 2017 is de Dag van de Bouw. Op deze dag houden de leden van Bouwend Nederland een open dag op een van hun projecten. Kom je ook? K_Dekker bouw & infra b.v. stelt het project Stationsgebied Leeuwarden open voor bezoekers. Een unieke kans om eens een kijkje te nemen op een bijzonder project waar wij als bouwer trots op zijn!

Bezoektijden: 10:00 – 16:00 uur, locatie : Stationsweg 2, Leeuwarden, Friesland.

Stationsgebied Leeuwarden

De bussen maken gebruik van het busstation, maar het werk is nog niet klaar. De nieuwe bus buffer wordt aangelegd, de openbare ruimte wordt verder ingericht en er komt veel groen in de vorm van hagen en bomen. Het nieuwe busstation is ingericht als zogenoemd visgraatmodel, zodat de busmaatschappij het flexibeler kan gebruiken. Alle bussen staan naast elkaar, waardoor de reiziger in één oogopslag kan zien waar welke bus staat. In 2017 wordt het busstation voorzien van veel groen.

Uitbreiding fietsenkelder

De bestaande fietsenkelder wordt uitgebreid van 1.500 naar 3.000 plaatsen zodat de fietsenrekken na de herinrichting ook niet terug hoeven te komen. De bestaande ingang van de stalling wordt aangepast om de hogere aantallen optimaal te kunnen verwerken. Het wordt een zogenoemde luie trap, zodat ook zwaardere fietsen eenvoudig aan de hand naar beneden en naar boven kunnen. Op straatniveau komt een stalling voor mensen die niet met de fiets de fietsenkelder in kunnen komen. Opleverdatum: Eind 2017

PROJECTINFORMATIE

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Leeuwarden

Uitbreiding van de fietsenkelder, een nieuw busstation en een autovrij plantsoen hebben gezorgd voor een metamorfose van het stationsgebied in Leeuwarden. De gemeente had hoge eisen gesteld aan het hele proces en wilde garanties voor een goed eindresultaat. Daar slaagde K_Dekker in. Strak omgevingsmanagement was vanwege de doorgaande verkeersstromen cruciaal.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.