HOME | nieuws | Stationsgebouw van Castricum rap tegen de vlakte, voor de aannemer een fluitje van een cent

Stationsgebouw van Castricum rap tegen de vlakte, voor de aannemer een fluitje van een cent

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Met grote happen maakt de kraan van aannemer K_Dekker vrijdag een eind aan het stationsgebouwtje van Castricum. Het verouderde gebouw uit de jaren zestig maakt plaats voor een moderne entree. Het vernieuwde station zal eind 2020 gereed zijn, zo is de verwachting van opdrachtgever Prorail.

De sloop is voor de aannemer uit Warmenhuizen een relatief eenvoudig klusje. „Het meeste gaat vandaag al neer, ik denk dat we maandag, misschien dinsdag wel klaar zijn. Ook de funderingen moeten de grond uit”, aldus een woordvoerder vrijdag.

De kraanmachinist scheidt het afval ter plekke in afvalcontainers, die steeds worden verwisseld zodra ze vol zijn. Bloemenhandel Nuijens heeft een tijdelijk onderkomen gekregen in de naastgelegen fietsenstalling en keert terug in het nieuwe station. De kiosk was al langer weg, die heeft een nieuw pand gekregen op het perron.

Na de sloop begint de nieuwbouw. In het weekend van vrijdag 8 mei tot en met maandag 11 mei rijden er 76 uur lang geen treinen op station Castricum.

In totaal komen er drie nieuwe liften, waardoor mindervalide reizigers beter toegang krijgen tot de perrons. De eerste twee zijn al bijna klaar. Het gaat om de lift aan de duinkant en de lift die naar het ’eilandperron’ gaat.

De gemeente, het ministerie, de provincie en NS investeren fors in de metamorfose van het stationsgebied. Het station zal een stuk moderner worden. Aan beide kanten van het station komen luifels, gemaakt van stevig wit materiaal dat lijkt op tentdoek.

Verder plaatst Prorail een hoge glazen wand aan de kant van het spoor. Die gaat zorgen voor extra beschutting en licht.

Tot slot wordt ook het carillon hersteld en teruggeplaatst bij het vernieuwde station. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum. Het werd verwijderd vanwege de bouw van een nieuwe fietsenstalling.

Tot slot wordt ook het carillon hersteld en teruggeplaatst bij het vernieuwde station.

BRON: Noordhollands Dagblad

Lees hier de PDF van het krantenartikel: Stationsgebouw van Castricum rap tegen de vlakte

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.