HOME | nieuws | Succesvolle weekendwerkzaamheden tijdens TVP Almere-buiten

Succesvolle weekendwerkzaamheden tijdens TVP Almere-buiten

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Afgelopen weekend was een prachtig zonnig weekend, waarin we thuis helaas weinig konden ondernemen door de huidige corona situatie. Op station Almere Buiten is daarentegen van zaterdag tot maandagochtend hard doorgewerkt. Tijdens een treinvrije periode (TVP) van 50 uur zijn de twee nieuwe liftschachten geplaatst en is de perronkap weer opgebouwd. Natuurlijk alles met inachtneming van de nodige RIVM richtlijnen is het weekend succesvol verlopen.

De werkzaamheden op station Almere-buiten zijn onderdeel van het project CASABAM, waar K_Dekker op drie verschillende stations (Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk) voorzieningen realiseert om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Op station Almere Buiten kunnen reizigers na deze werkzaamheden de perrons met liften bereiken.

Treinvrije periode (TVP)

De meest omvangrijke werkzaamheden worden tijdens treinvrije periodes in vooraf aangewezen weekends uitgevoerd. Zo was ook dit een weekend waarin veel werk verzet is. Er zijn twee nieuwe liftschachten op de perrons geplaatst en de perronkap is opnieuw opgebouwd. Deze doorbraak moest uitgevoerd worden om de betonwerkzaamheden in de liftschacht te kunnen realiseren.

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.