HOME | nieuws | Vakkundige verbouwing bij GVB Amsterdam

Vakkundige verbouwing bij GVB Amsterdam

Gepubliceerd op

Het GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam en aan de Havenstraat huist een locatie voor het beheer en onderhoud van voertuigen. Ook staat daar een pand waar medewerkers van het GVB huisvesting kunnen krijgen. Eén van deze panden is door de vaklieden van K_Dekker kleinbouw verbouwd tot opleidingscentrum voor trambestuurders.
Het is een pand van vier verdiepingen hoog. De begane grond is onderdeel van de bedrijfskantine en de overige drie verdiepingen zijn voormalige dienstwoningen. Deze dienstwoningen zijn niet meer bewoond, zeer verouderd en waren toe aan een grondige renovatie. Het GVB wil investeren in haar medewerkers en opleiding is daar een onderdeel van. Het ontbrak nog aan een geschikte ruimte.
Het pand is oud, maar daardoor des te uitdagender om te verbouwen. Hier komt écht vakmanschap aan te pas en het timmerwerk is puur maatwerk. Veel oude details blijven behouden, zoals de oude spanten in de kap van het pand en de oude schuiframen, zijn in originele staat hersteld met nieuwe kozijnen. Bijzonder bij zo’n opdracht is dat de vaklieden echt mee mogen denken met de opdrachtgever op zoek naar mooie oplossingen, zo kunnen zij hun vakmanschap echt toepassen.
De locatie van het GVB waar de verbouwing is gerealiseerd is een moeilijk te bereiken plek met zeer beperkte bouwruimte. Opengebroken weg in de directe omgeving, wat het niet makkelijk maakte voor de toelevering van materiaal. “We hebben een beknopte materiaalplanning gemaakt, voor wat we wanneer nodig hebben. Er is maar drie keer in de hele bouwperiode materiaal aangeleverd en er was geen opslagruimte. We moesten hier dus een super strakke planning voor maken. Daarbij moest ook alles nog naar boven, omdat we vanaf de eerste verdieping werkten. Al het materiaal moest met een hijskraan omhoog” aldus vakman Dave Barendrecht.
Een stukje vakwerk van K_Dekker kleinbouw, afgelopen vrijdag opgeleverd!

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.