HOME | nieuws | _INFRA | Wandelpromenade voor gemeente Stede Broec

Wandelpromenade voor gemeente Stede Broec

Oosterweed

Gepubliceerd op

Voor de gemeente Stede Broec realiseert K_Dekker bouw en infra een wandelpromenade gelegen aan de voet van de Bertus Aafjesboulevard. Deze promenade loopt langs de Molensloot, een laagwatersloot die in het hard vormt van de nieuwe wijk Oosterweed. In deze nieuwe wijk speelt water een grote rol, daar het karakter van de oude vaarpolder in ere wordt gehouden.

Die laagwatersloot wordt door de Annie M.G. Schmidtweg gekruist middels een betonbrug met hangende toog en middels een aquaduct met fietspad dat eveneens een hangende toog heeft. In de voorgaande fase waarin het agrarisch gebied tot woonkavels werd omgevormd, zijn alle bruggen ook door K_Dekker bouw en infra gerealiseerd.

Deze promenade bestaat uit een damwandscherm van 265m1. Deze wordt aan het zicht onttrokken door een prefab betonnen deksloof, voorzien van LED-verlichting en 2 vlonders. De toegang tot de boulevard bestaat uit van 5 trappartijen. Voor de mindervaliden zijn er 2 helling banen aangebracht (er wordt in de toekomst ook nog een visplaats voor mindervalide gerealiseerd). Langs de deksloof wordt gekleurd asfaltverharding aangebracht, welke is gefundeerd op Flugsand en lava steen om de constructie zo licht mogelijk te maken. Aan de landzijde worden betonnen elementen geplaatst met daar op 8 stuks zitbanken. Deze banken worden in de eigen werkplaats van K_Dekker bouw en infra vervaardigd. Al de betonelementen worden uitgevoerd in natuursteen kleur.

Oplevering van deze wandelpromenade is gepland in september. De laatste woningen die in dit plan zijn opgenomen zullen eind 2015 in de verkoop worden aangeboden. Dan is Stede Broec een schitterend woonplan rijker!

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.