Mens, milieu en meerwaarde

Maatschappelijk verantwoord en sociaal ondernemen. Daar streven we in al onze projecten naar. Duurzaamheid, milieu en MVO zijn bij K_Dekker bouw & infra bepaald geen holle begrippen – al hebben wij het zelf altijd over mens, milieu en meerwaarde. Voor ons een helder vertrekpunt om concrete maatregelen te nemen en goed onderbouwde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering, op de bouwlocaties en in ons inkoopbeleid. Nieuwsgierig hoe we dat in de praktijk doen?

MVO van medewerkers

Medewerkers van K_Dekker bouw & infra nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door in verschillende commissies van onderwijs- en bouwgerelateerde instellingen een actieve rol te vervullen. Zo kun je onze collega’s aantreffen bij bijeenkomsten van Infra Bindt en Jong Bouwend Nederland waarbij ze bijvoorbeeld meedenken over de verduurzaming en de toekomst van onze sector. Ook geven sommige collega’s gastlessen aan studenten van het Horizon College, van Hogeschool INHolland, SPG Noord-Holland, Espeq, Hogeschool van Amsterdam en ROC van Amsterdam. 

Sponsoring en goede doelen

K_Dekker sponsort enkele maatschappelijke en sportieve activiteiten en ondersteunt een aantal goede doelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen – MVO – houdt voor ons namelijk zeker ook in dat we ons actief verbinden met de maatschappij en de regio, meer specifiek met de gemeenschap van onze medewerkers. We hanteren een aantal voorwaarden en richtlijnen voor ondersteuning en sponsoring – regionale activiteiten hebben een streepje voor. Sponsorverzoek doen? Of meer weten over ons sponsorbeleid? Mail dan naar info@kdbv.nl.

Milieu telt

Milieu telt – niet alleen op onze bouwprojecten, maar in onze complete bedrijfsvoering. Circulair bouwen, CO2-reductie, energiezuinige klimaatinstallaties: ze zijn al jaren vast onderdeel van ons beleid. In al onze bouwprojecten zoeken we naar oplossingen om een beter, duurzamer en toekomstbestendiger resultaat neer te zetten. Milieuvriendelijke en energiebesparende technieken, hergebruik en recycling van materiaal, elektrische machines en transportmiddelen: we houden de ontwikkelingen op die gebieden ook goed in de gaten.

Dat slimme innovaties en praktische, duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, led-verlichting, onderhoudsvrije materialen en efficiënte klimaatinstallaties een beter eindresultaat opleveren weten we bovendien uit eigen ervaring. Met de bouw van ons eigen kantoorpand in Warmenhuizen hebben we laten zien dat we in staat zijn om een gebouw te realiseren waarbij duurzaamheid en innovatie vooropstaan. Ook in dat opzicht willen we een sociaal bedrijf zijn met hart voor de directe omgeving.