Vakmanschap vanaf de Werf Krabbendam

In de moderne timmerfabriek en de goed geoutilleerde staalwerkplaats werken gespecialiseerde vakmensen mee aan veel projecten van K_Dekker. Op de Werf in Krabbendam is K_Dekker ooit begonnen – en er wordt nog altijd hard gewerkt. Met de huidige productie van prefab elementen, een mobiele laswerkplaats en focus op hergebruik van bouwmateriaal ligt op de Werf de focus op duurzaamheid en innovatie – net als bij alle divisies van K_Dekker. En er gebeurt meer. Circulair is al jaren de gangbare praktijk: op de Werf hergebruiken we veel materiaal of zoeken we een nieuwe bestemming voor resthout. 

Prefab omarmd

Prefab raakt in de bouw steeds meer ingeburgerd. En ook bij K_Dekker hebben we die techniek stevig omarmd. Logisch ook, want prefab biedt veel voordelen. Je hebt meer regie over de projectplanning, je kunt nauwkeuriger werken, bent minder afhankelijk van weersomstandigheden. En of het nou om raamkozijnen gaat, een ronde trap of om complete bruggen: de timmermannen van K_Dekker maken en onderhouden een breed palet aan kunstwerken van hout en van kunststof. De timmerfabriek in Krabbendam beschikt over een eigen verfspuiterij en diverse houtbewerkingsmachines. Circulair is al jaren de gangbare praktijk: op de Werf hergebruiken de timmerlieden veel materiaal of zoeken ze naar een nieuwe bestemming voor resthout. 

Maatwerk? Altijd.

Maatwerk is het uitgangspunt in de timmerfabriek van K_Dekker. De timmermannen van K_Dekker zijn echte allrounders: ook onze eigen bouwketen en containers maken en onderhouden we al sinds 1963 op de Werf. De lijnen met de projectleiders zijn kort, snel schakelen is de norm. Mooi voorbeeld daarvan is de mobiele timmerfabriek. Een van de timmerlieden werkt dan op locatie mee aan het project en kan ter plekke meedenken met het projectteam. Aan ervaring geen gebrek. 

Ruw staal transformeren

Ruwe stalen balken transformeren in elegante brugleuningen, metalen buizen omvormen naar veilige steigerconstructies en van stalen platen robuuste bekistingen maken voor betonnen fundaties. De staalbewerkers van K_Dekker zijn echte vakmensen. In de eigen staalfabriek van K_Dekker in Krabbendam wisselen ze kleinschalig productiewerk af met uniek maatwerk. Ook doen ze het onderhoud van stalen constructies in grote en kleine projecten van K_Dekker.

Recycling van staal

Recycling van staal is al jaren de norm. Van al het herbruikbare materiaal dat van projecten komt wordt beoordeeld of het nog veilig, compleet en dus écht herbruikbaar is. Recycling heeft de voorkeur, maar we doen nooit concessies aan de kwaliteit. 

Staalwerk op locatie

Met de mobiele werkplaats kan een lasser van K_Dekker ook naar een bouwproject toe. Ideaal voor het kleinere las- en onderhoudswerk op locatie als flexibiliteit telt. Daarbij is het ook efficiënt en duurzaam – we reduceren het aantal transportbewegingen flink. En dat is dan weer goed voor onze CO2-voetafdruk!

Pontons, consoles, brugleuningen, strakke hoeklijnen en sierelementen maken ze in de staalfabriek van K_Dekker in Krabbendam. ‘Om 9u besteld, voor 16u klaar voor transport’ is het credo. Onderhoud en herstel van stalen constructies vereisen veel technisch inzicht én creativiteit, zeker als het gaat om objecten die niet standaard zijn.

De staalfabriek van K_Dekker is EN-1090 gecertificeerd en mag een CE-markering afgeven op al het zelf geproduceerde staalwerk.

 

Een gigantische P

De Werf van K_Dekker in Krabbendam is ook de standplaats voor al het materiaal, het gereedschap en alle machines die worden ingezet op de verschillende projecten. De materieeldienst van K_Dekker denkt proactief mee met de projectleider en uitvoerder over een efficiënte inzet. Met onze volledig uitgeruste ‘werkbussen’ kunnen we bovendien snel in actie komen bij onverwachte situaties of als er plotseling behoefte is aan extra capaciteit. 

Duurzaam in aanschaf

Bij de aanschaf van nieuw materieel – denk aan shovel, knijperauto, rupsgraafmachine, mobiele graafmachine, mini graafmachine en vrachtwagen – kiezen we al heel wat jaren bewust voor duurzaam. Veel van onze machines zijn dan ook hybride en voldoen aan de strengste emissienormen in hun klasse. Onze Euro 6-vrachtwagens mogen rijden in de milieuzones van de grote steden. 

Het CO2-bewustzijn bij K_Dekker is groot. Zo rijden de trucks zelden leeg. Dankzij een optimale data-uitwisseling vanaf de projectlocaties plannen we het laden en lossen super efficiënt. En soms helpt de techniek een handje: twee van onze hybride kranen zijn voorzien van 3D GPS – daardoor kan de kraanmachinist uiterst precies én snel graven.

Ruimte voor natuur

Om de natuur te compenseren voor onze werkzaamheden hebben we zo’n veertig procent van het werfterrein natuurvriendelijk ingericht. Aan de westzijde van de Werf is een groene ruimte gecreëerd voor watervogels, wilde bijen en andere insecten.