Veelzijdigheid maakt het verschil

Utiliteitsbouw zit bij K_Dekker al een aantal jaar in de lift. Hoe dat komt? Kenmerkend voor utiliteitsbouw is dat er vaak verschillende stakeholders zijn, dat de omgevingsfactoren bij wijze van spreken dubbel tellen en dat het regelmatig om grote projecten gaat. En juist dan kan onze veelzijdigheid het verschil maken. 

En die veelzijdigheid zit hem in meerdere aspecten. Want of het nou om de nieuwbouw van een dorpshuis gaat, inclusief tal van innovatieve technieken en een bijzondere architectuur, de verduurzaming van een kantoorgebouw of een toekomst- en klimaatbestendige facelift van een treinstation: we komen in actie. 

Geen project hetzelfde

Grote en kleinere overheidspanden, treinstations en tramremises, scholen, sportaccommodaties, laboratoriumgebouwen, fabrieken, medische instellingen: de lijst met utiliteitsprojecten waar K_Dekker aan heeft gewerkt wordt steeds langer. En daarmee stijgt ook onze knowhow, onze expertise en ons vermogen om creatieve oplossingen te bedenken voor niet-alledaagse verzoeken en lastige knelpunten. Eén ding staat vast: geen project is hetzelfde. Wel een duidelijke rode draad is de behoefte van onze opdrachtgevers aan duurzame oplossingen en aan slimme, innovatieve technieken die dat mogelijk maken. 

Allround specialisten

Bij K_Dekker werken we met een gedreven team van specialisten en allrounders. Hun inzet is bepalend voor het resultaat op elk project. De grote diversiteit aan opdrachten houdt iedereen scherp. Elk project heeft zijn eigen focus. Zo hebben we op treinstations verspreid over het land gewerkt aan het verbeteren van de toegankelijkheid – hoe we dat deden was aan ons, zolang het resultaat maar goed was. Ook hebben we voor heel wat basis- en middelbare scholen en kinderopvangcentra renovatie-, uitbreidings- of nieuwbouwwerk gedaan. 

Creativiteit telt dubbel


Zeker bij renovaties komt het op onze creativiteit aan. We zoeken naar duurzame oplossingen die het idee van de architect overeind houden. We zetten technologische innovaties in die ook echt waarde toevoegen aan het proces of het eindresultaat. En we hebben altijd oog voor de gebruikers en de directe omgeving. Dat is nodig ook, want vaak ligt een bouwterrein midden in een woonwijk, is het station gewoon in bedrijf en wordt er op de fabriek dag en nacht doorgewerkt. Die processen willen we zo min mogelijk verstoren. 

Groot kunnen denken zonder het belang van kleine aspecten uit het oog te verliezen: daar draait het om bij utiliteitsbouw. Veiligheid, duurzaamheid, innovatie en creativiteit zijn niet voor niets sleutelbegrippen. Bij K_Dekker snappen we dat.