Verbouwen: vaak ’n multidisciplinaire optelsom 

Verbouwen is de optelsom van slopen, bouwen en opleveren in een nieuw jasje. Vaak krijgt een object of een ruimte niet alleen een nieuwe bestemming maar wil de opdrachtgever ook direct een verduurzamingsslag slaan. Vakmanschap, creativiteit en flexibiliteit zijn onmisbaar bij een vlotte verbouwing. Juist omdat geen project hetzelfde is.

Woningen ombouwen tot bedrijfsruimtes, oude panden transformeren in duurzame, onderhoudsarme objecten met moderne voorzieningen: de reden van een verbouwing is nooit dezelfde, net zomin als het eindresultaat. De werkzaamheden variëren per keer, en dat geldt ook voor de omvang van het werk en de omstandigheden ter plekke. Ook zijn de logistieke planning en levering of opslag van materiaal soms een echte uitdaging. 

Vakmanschap op één

In veel verbouwingsprojecten staat het vakmanschap centraal. Bijvoorbeeld als originele details behouden moeten blijven. Het team van K_Dekker kleinbouw beschikt over vakmensen die ambachtelijk timmerwerk of bijzonder metselwerk kunnen doen. Of oude details in originele staat kunnen herstellen: spanten in de kap van een pand bijvoorbeeld of authentieke schuiframen die typisch zijn voor de uitstraling van een gebouw. Actief en praktisch mee kunnen denken met de wensen van de opdrachtgever – dat is typisch K_Dekker. 

Aandacht voor omgeving 

Bij een verbouwing midden in een woonwijk of bij een bedrijf waar ‘gewoon’ doorgewerkt wordt, houden we altijd rekening met de omgeving. Door zo min mogelijk geluidhinder te veroorzaken en de stofoverlast tot een minimum te beperken. Maar ook door de wegen rondom de projectlocatie zo min mogelijk te belasten – niemand zit te wachten op een vrachtwagen die onnodig lang de straat blokkeert. Soms gelden er strenge hygiëne-eisen – bijvoorbeeld bij een verbouwing in een voedselverwerkend bedrijf – dan briefen we het projectteam dagelijks. Of we bedenken een praktische oplossing om ons materiaal toch op de bouwlocatie te krijgen als de reguliere rijroute van de opdrachtgever vrij moet blijven. 

Flexibiliteit en creativiteit 

Flexibiliteit en creativiteit zijn niet alleen van onschatbare waarde voor het proces, maar ook tijdens de uitvoering. Juist dan komt het aan op snel kunnen schakelen, korte lijnen en vakmanschap. Ervaring in vergelijkbare projecten komt dan van pas. Zeker omdat het in de verbouwprojecten van K_Dekker kleinbouw vaak om een veelvoud aan uitdagingen gaat. Design én techniek gaan dan hand in hand. Bijzondere details én het ruwere sloopwerk. Standaard is het nooit. Waar het ene project een totale metamorfose is met bijzonder natuursteen, speciale vloercoating of kleurrijk schilderwerk, draait het bij een ander project om het verplaatsen van wat muren en ‘gewoon’ wit stucwerk. 

Regelmatig voert K_Dekker kleinbouw de regie over het complete project en coördineert het team ook uitbestede installatiewerkzaamheden. Zo kunnen we elk verbouwingsproject van begin tot eind voorbereiden, uitvoeren en opleveren.