_ TIMMERFABRIEK

Prefab is in de bouw een stevig ingeburgerd. K_Dekker heeft het principe zelfs omarmd. Of het nou om kleine houten elementen gaat, of om complete bruggen: de timmermannen van K_Dekker maken en onderhouden een breed palet aan kunstwerken van hout en kunststof in de goed uitgeruste timmerfabriek in Krabbendam, die beschikt over een eigen verfspuiterij en diverse houtbewerkingsmachines.

Ook in de timmerfabriek geldt het principe ‘u vraagt, wij draaien’. Of het nou om twintig raamkozijnen gaat, een ronde trap, houten elementen voor bekistingen of bruggen: de timmermannen van K_Dekker zijn echte allrounders. Flexibiliteit en snel schakelen is hun tweede natuur – dankzij de korte lijnen met de projectleiders en uitvoerders ook de dagelijkse realiteit. Ook worden de bouwketen en containers al sinds 1963 op de Werf gemaakt en onderhouden.

In sommige bouwprojecten wordt de mobiele timmerfabriek ingezet: dan werkt een van de timmerlieden met zijn materieel op locatie; het projectteam profiteert dan maximaal van de kennis en kunde van de vakman ter plaatse. Circulair bouwen is in de timmerfabriek geen hippe kreet: hergebruik van gebruikt materiaal en het zoeken naar een nieuwe bestemming voor resthout is in Krabbendam al jaren een goede gewoonte.

_ STAALFABRIEK

De staalbewerkers van K_Dekker draaien hun hand niet om voor het echte werk: ruwe stalen balken transformeren ze tot elegante brugleuningen, van metalen buizen maken ze veilige steigerconstructies en ze vormen ruwe stalen platen om tot robuuste bekistingen voor betonnen fundaties. In de eigen staalfabriek van K_Dekker wisselen kleinschalig productiewerk én uniek maatwerk elkaar af.

Ook het onderhoud van stalen constructies in grote en kleine projecten van K_Dekker gebeurt in de staalfabriek. Daarnaast wordt al het herbruikbaar materiaal standaard gecontroleerd: is het nog veilig, compleet en dus ook écht herbruikbaar?

Voor staalwerk op locatie beschikt K_Dekker zelfs over een lasser die met zijn mobiele werkplaats het kleinere las- en onderhoudswerk op de bouwlocatie vakkundig uitvoert. Wel zo praktisch!

Elke dag weer verlaten pontons, stalen consoles, stoere brugleuningen, strakke hoeklijnen, en prachtige sierelementen de staalfabriek van K_Dekker in Krabbendam. Behalve om hun vakmanschap staan de staalbewerkers ook bekend om hun flexibiliteit (‘om 9u besteld, voor 16u klaar voor transport’) en hun creativiteit om niet-standaard constructies te herstellen. Dankzij de korte lijnen met de andere divisies van K_Dekker is de staalfabriek letterlijk betrokken bij alle projecten.

_ TRANSPORT & MATERIEEL

Shovel, een knijperauto, rupsgraafmachines, een mobiele graafmachine, mini graafmachine en vrachtwagen. Bij de aanschaf van nieuw materieel wordt altijd een bewuste keuze gemaakt voor duurzaam materieel. Zo zijn inmiddels veel van onze machines hybride en voldoen aan de hoogste emissie normen in hun klasse.  Op de werf in Krabbendam staan ook professioneel uitgeruste ‘werkbussen’ volledig ter beschikking van de projecten van K_Dekker. Eigen materieel is niet alleen praktisch, ook kan er snel worden gereageerd bij onverwachte situaties of als er plotseling behoefte is aan extra capaciteit.

De Euro 6-vrachtwagens van K_Dekker mogen rijden in de milieuzones die verschillende grote steden hebben ingesteld. Het CO2-bewustzijn is sowieso groot: door juiste input vanaf de projectlocaties rijden de trucks zelden leeg maar plannen het laden en lossen slim en efficiënt. Ook de hybride kranen voldoen aan de milieunormen. Bovendien zijn er twee voorzien van 3D GPS waardoor de kraanmachinist uiterst precies kan graven. Dat werkt ook nog eens veel sneller!

De materieeldienst van K_Dekker denkt proactief mee met de projectleider en uitvoerder. Vanuit Krabbendam adviseren ze over een efficiënte en doelmatige inzet van het beschikbare materieel en materiaal. De planning laat genoeg ruimte voor de kraanmachinisten en chauffeurs om flexibel te opereren voor alle projecten

_ WERK IN UITVOERING

_ IN DE MEDIA

https://kdbv.nl/historische-plek-vol-vakmanschap/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.