Woningbouw vereist maximale betrokkenheid

Waarschijnlijk zit je in geen enkel bouwproject zo dicht op de huid van de eindgebruiker als in de woningbouw. Of het nou om een enkele villa op het Noord-Hollandse platteland met bijzondere architectonische kenmerken gaat, om een appartementencomplex middenin het centrum van de stad Utrecht of een complete woonwijk met meer dan driehonderd huizen. En dan is elk project ook nog eens min of meer uniek. Duurzaamheid, energiebesparende innovaties en CO2-reductie spelen een steeds belangrijkere rol.

Knowhow en expertise

Bij K_Dekker hebben we de afgelopen decennia heel wat woningen gebouwd, in heel Nederland. Soms als projectontwikkelaar, soms als zelfstandig aannemer, soms in een consortium. Het voordeel van werken in bouwteam of als consortium is dat we onze expertise optimaal kunnen inzetten, en dat geldt ook voor onze partners. Van die optelsom van knowhow en ervaring profiteert het woningbouwproject. 

Betrokken van a tot z

In al die projecten zijn we betrokken bij vrijwel alle aspecten die bij het bouwen van een woning komen kijken. Bouwrijp maken en (soms) saneren van de grond, aanleggen van riolering, waterleiding, verlichting, beplanting en bestrating in de wijk, energiebesparende installaties, bijzonder metselwerk, prefab elementen, zonnepanelen en innovatieve dak- en gevelisolatie, warmtepompen … we kennen de woningbouw van a tot z. Bovendien beschikken we over een ruim netwerk aan leveranciers en gespecialiseerde partners om elke opdracht perfect te kunnen realiseren. En uiteraard ook woonklaar op te leveren: van de afgewerkte betonnen keldervloer tot de vlonders op het dakterras. 

Duurzaamheidsambitie

De steeds serieuzere duurzaamheidsambities van opdrachtgevers sluiten mooi aan op onze eigen doelstellingen om duurzaam te werken en energiebesparende oplossingen te realiseren. Energieneutrale woningen bouwen is zeker geen uitzondering meer – de EPC 0,4 norm kent voor ons geen geheimen. Ook vertalen we onze duurzaamheidsambities in de keuze voor bouwmateriaal: gerecycled betongranulaat en verantwoord geproduceerd hout zijn de standaard. Ook technische en productinnovaties volgen we op de voet. Welke concrete resultaten bieden nieuwe oplossingen? Wat betekent de keuze voor een specifieke technologie op de langere termijn? We kijken kritisch naar innovaties en omarmen

Regie en coördinatie

Voorbereiden, afstemmen, plannen, afronden: qua regie en coördinatie draaien we in woningbouwprojecten regelmatig aan de knoppen. We opereren vaak als projectleider – zijn dan van a tot z betrokken. Samenwerken met andere partijen zit verankerd in ons DNA – we weten waar we goed in zijn en hoe we ook het beste uit onze partners kunnen halen. Het eindresultaat telt! We maken gebruik van 3D- en BIM-technieken om een woningbouwproject zo efficiënt mogelijk te realiseren. 

Rekening houden met de omgeving 

Rekening houden met de omgeving is vast onderdeel van onze aanpak – K_Dekker is niet voor niets aangesloten bij Bewuste Bouwers. We zorgen ervoor dat omwonenden en passanten zo min mogelijk overlast ondervinden van een bouwproject, waar en wanneer dat ook is. We minimaliseren geluids- en stofhinder, beperken het aantal transportbewegingen en informeren de directe omgeving tijdig en uitvoerig. Wanneer doen we wat? Wat betekent ons werk voor de directe omgeving? Vooraf onderzoeken we mogelijke knelpunten om te voorkomen dat een bouwproject een last wordt voor de omgeving.