HOME | nieuws | 150 Kv Schakelstation Middenmeer

150 Kv Schakelstation Middenmeer

Nieuwbouw 150-20kV schakelstation Joulz

Gepubliceerd op

Wind mee
Windenergie is inmiddels een begrip en een kenmerk van de Hollandse polders. Om hierin te blijven voorzien zijn steeds meer transformatorstations nodig. In de polder tussen Medemblik en de Wieringermeer realiseert K_Dekker bouw & infra daar een zogenoemd 150 kV schakelstation. Dit station van de netwerkbeheerders Tennet en Liander aan de Tussenweg in Middenmeer wordt straks de verbinding tussen het Windpark Wieringermeer en het landelijke hoogspanningsnet.

Multidisciplinaire aanpak
Grondwerkzaamheden, civiele werkzaamheden, bouwen van een Centraal Dienstengebouw (CDG), aanleggen van een schakeltuin en 6 trafocellen met schakelhallen inclusief de gebouw gebonden installaties, nagenoeg alle disciplines van K_Dekker komen bij dit project aan bod. Voor zo’n groot schakelstation is veel ruimte nodig. Maar liefst 8,5 hectare gaat dit onderstation in beslag nemen.

In opdracht van Joulz B.V. werkt K_Dekker sinds april 2017 aan dit grootschalige project in Middenmeer. De voorbereidingen zijn in april gestart en buiten de zijn de werkzaamheden in juli van start gegaan. K_Dekker heeft tevens het ontwerp en de engineering van dit project gedaan. Eind april zijn het CDG, het schakelgebouw en de trafocellen in gebruik genomen door de opdrachtgevers. De uitvoering van de infra-werkzaamheden zal medio week 27 aanvangen.

Wauw, wát een project! Gave beelden vanuit de lucht in Middenmeer. nagenoeg alle disciplines van K_Dekker bouw & infra b.v. komen bij dit project aan bod. Lees hier meer over dit megaproject:

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw 150-20kV schakelstation Joulz

Middenmeer

In opdracht van Joulz heeft K_Dekker de fundatie en de gebouwen gerealiseerd voor een complete energievoorziening met hoogspanningsleidingen, transformatoren, schakeltuinen en kelders in de Wieringermeer. Joulz legde alle bekabeling, K_Dekker de ‘schil’. Samen vormden ze een design & constructteam.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.